Desfets (73-92)

0
    41

24/04/2016 – El Dominion Bilbao Basket escombra de la pista al FIATC Joventut durant l’últim quart del duel disputat a l’Olímpic.

Sumant només quatre victòries en els últims dotze partits, la Penya ha vist com les sensacions d’irregularitat que ha transmès l’equip al llarg de tota la temporada s’han acabat de reflectir en la classificació.

El FIATC Joventut no ha tingut la solidesa necessària per convertir-se en un conjunt de la zona mitja-alta, tenint un rendiment de pics alts i baixos que l’han acabat allunyant definitivament del TOP8. En el dia d’avui, el bloc verd-i-negre no sabria capitalitzar un inici desastrós per part visitant, caient derrotada per molta diferència.

FIATC Joventut i Dominion Bilbao Basket s’intercanviarien clarament els papers entre els dos primers períodes del partit. La Penya encetaria l’encontre totalment connectada i aconseguint castigar els homes de negre gràcies a la veloç circulació que podria posar en pràctica.

Aquest actiu, sumat al control del rebot i a l’encert puntual de Mallet, Abalde i Vidal des del triple, situaria l’equip verd-i-negre amb una bona renda (21-7), tot i que el Dominion es recuperaria parcialment abans de concloure els primers deu minuts de partit (24-17).

Totes les facilitats gaudides pel FIATC Joventut a l’hora d’anotar es començarien a esvair al llarg del segon quart. El Bilbao començaria a defensar en bloc i es veuria beneficiat pel joc de pal baix de Mumbrú i pel patiment constant sofert per Drame per tal de protegir la seva cistella.

En un tres i no res, el bloc de Sito Alonso se situaria a tocar de la remuntada (24-23), inaugurant un nou escenari de partit marcat per la igualtat (35-35). La Penya podria aguantar el tipus, però acabaria marxant al descans a remolc després d’una última cistella en transició convertida per Ruoff (42-43).

A la represa, una protestada tècnica per flopping xiulada sobre Paul i la capacitat de desequilibri exhibida per Mumbrú i Raül López mantindrien el Dominion amb la iniciativa (52-57). Els homes de negre semblarien no jugar limitats per les múltiples molèsties físiques sofertes per molts dels seus jugadors i obligarien el FIATC Joventut a recórrer al caràcter de Llovet i Ventura per tal de reaccionar (64-64).

D’aquesta manera, i malgrat els intents de Todorovic per evitar-ho, la Penya arribaria a l’últim quart amb plenes opcions d’endur-se el triomf. Seria llavors quan els badalonins passarien pels seus moments més complicats, encaixant un parcial de sortida de 0 a 16 que deixaria completament gelada la graderia de l’Olímpic (64-80).

El Dominion trencaria el partit amb una facilitat preocupant, trobant bons tirs pels seus interiors i deixant que Ruoff i Mumbrú completessin la resta de la feina des de 6.75.

Els bascs acabarien guanyant per 19 punts de diferència davant una Penya mentalment desfeta (73-92). El parcial de l’últim quart seria un escandalós  9 a 28 a favor del bloc de Sito Alonso. El FIATC protagonitza una nova decepció.

Maldonado: “A l’hora de la veritat ells han estat millors”

“El marcador final no crec que reflecteixi la diferència entre els dos equips. Acabem amb molt mal gust. La sensació última és que ha estat un desastre autèntic”.

“El Bilbao ens ha passat els seus dubtes inicials. Després hi ha hagut un tram de molta igualtat. La sortida del darrer quart ha estat realment negativa. Dos 2+1 un i tres triples ens han desmuntat i ens han acabat passant per sobre”.

“Els canvis que he fet no han tingut l’efecte esperat. Ells han trobat el moment dolç. Nosaltres hem mirat de dosificar, però no ens ha sortit bé. A l’hora de la veritat ells han estat millors”.

Fitxa tècnica:

FIATC Joventut (73): Mallet (11), Vidal (7), Abalde (5), Suton (7), Miralles (8), Ventura (5), Llovet (14), Drame (2), Paul (8), Rakovic (4) i Sàbat (2).

Dominion Bilbao Basket (92): López (6), Ruoff (9), Mumbrú (20), Hervelle (10), Bogris (7), Slezas (-), Bertans (8), Hannah (5), Todorovic (14), Begic (11) i Suárez (-).

Parcials: 24-17 / 18-26 / 22-21 / 9-28

Rebots: Vidal (6) / Todorovic (7)

Assistències: Vidal (6) / Hannah (5)

Incidències: partit corresponent a la 29ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 4.040 espectadors.