Detinguda una vident del tarot badalonina per robar joies a les seves clientes

  0

  25/02/2013 – La presumpta estafadora regirava els calaixos i robava quan visitava els domicilis de les clientes o els hi demanava les joies per purificar-les i mai les tornava.

  Els Mossos d’Esquadra van detenir, el passat 17 de febrer, una dona de 46 anys, veïna de Badalona, com a presumpta autora de tres delictes d’apropiació indeguda.

   

  La investigació es va engegar arran de la denúncia de tres persones que havien estat víctimes de l’estafa i de l’engany per part d’una suposada vident badalonina. Les víctimes, en la seva majoria dones d’edat avançada, eren captades a través de la falsa vident, astròloga i maga.

   

  El modus operandi d’aquesta dona sempre era el mateix: es val del seu “renom” en aquest àmbit així com d’haver treballat en un gabinet conegut d’especialistes en el ‘tarot’ via telefònica per guanyar-se la confiança de les futures víctimes. Es desplaçava als domicilis de les clientes per llegir-los la bonaventura de la mà, llençar les cartes del tarot i fer suposats exorcismes i, en ocasions, regirava calaixos de les habitacions i furtava d’amagat les joies que trobava. Altres cops feia creure a les víctimes que si li lliuraven les seves joies ella els hi treuria la mala sort o mals esperits; se les emportava a casa seva per fer el pertinent ‘conjur’ i mai les tornava.

   

  La ‘vident’ acumula fins a deu detencions per fets similars, tractant-se de delictes d’estafes, apropiacions indegudes i/o furts de joies.

   

  La detinguda va passar a disposició judicial davant del Jutjat d’ Instrucció núm. 4 de Badalona, que en va decretar llibertat amb càrrecs.