Badalona reverencia l’heroïna Cruz

  0
  DSC_1028.JPG

  31/08/2016 – La jugadora de la selecció espanyola de bàsquet ofereix la seva medalla de plata a la ciutadania abans d’emprendre una nova aventura a la WNBA.

   

  No ha fet gairebé vacances, context que en els últims anys s’ha convertit en el seu hàbitat natural. Per l’Anna Cruz, el descans i la desconnexió de la competició de primer nivell sembla no existir.

   

  La badalonina s’ha acostumat a jugar finals i partits de màxima dificultat, condició que no ha calmat la seva fam de títols. Divendres marxa cap als Estats Units per lluitar pel seu segon anell de la WNBA, però abans ha celebrat com cal l’èxit sumat al Brasil.

   

  Avui, envoltada per familiars, amics i veïns i veïnes de Badalona, Cruz ha pogut exhibir un dels premis més preuats de la seva carrera esportiva: la medalla de plata sumada amb Espanya als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

   

  El govern i tots els grups municipals han ofert una recepció oficial a Cruz a les instal·lacions de la Casa de la Vila, cerimònia que també s’ha convertit en un clàssic per la base de la selecció.

   

  “Per a qualsevol esportista d’elit, arribar a uns Jocs Olímpics és el seu objectiu prioritari. Allà només hi van els millors i les millors del món i l’Anna és una d’elles”, destacava María Gallardo, regidora d’esports de Badalona per obrir l’acte.

   

  Tot seguit, i després de signar el llibre oficial de la ciutat, Cruz voldria pronunciar unes paraules d’agraïment per a tots els presents.

   

  “Estic encantada de ser un altre cop a casa. Per molt lluny que marxi a jugar a bàsquet sempre és un plaer tornar. Badalona és el bressol del bàsquet i em fa molta il·lusió poder compartir aquesta medalla amb la ciutat”, manifestava la internacional per Espanya.

   

  “Tampoc em vull oblidar del sacrifici que sempre han fet els meus pares. Ells s’han entregat inclús més que jo a l’esport i sempre m’han donat tot el seu suport perquè no deixés de lluitar”, deia per acabar la seva intervenció.

   

  Abans de sortir al balcó de l’Ajuntament per rebre el caliu dels veïns i veïnes, l’alcaldessa Dolors Sabater també voldria donar valor al gran mirall que suposen per totes les noies badalonines els èxits esportius assolits per Anna Cruz. A més, Sabater agrairia la presència de Lluís Cortés, medallista de plata a Los Ángeles 1984 des de la seva posició de tècnic de la selecció.

   

  “Tots sabem que has estat decisiva perquè la selecció guanyi aquesta plata. La teva cistella als quarts de final davant Turquia ho ha fet possible. Tot l’Estat va celebrar aquell triomf, però pels badalonins i badalonines la victòria va ser molt més especial”, valorava Dolors Sabater en primera instància. Segons l’alcaldessa, arribar als èxits aconseguits per l’Anna Cruz “no és fruit de la casualitat”, ja que darrere s’hi amaguen “anys d’esforç i de dedicació diària”.

   

  Un cop al balcó, i després de recollir la venus de la ciutat, Cruz seria premiada amb un nou obsequi, en aquest cas de part de la Colla Micaco. Els castellers de Badalona aixecarien un preciós castell des de la Plaça de la Vila per fer-li entrega a la medallista olímpica d’un gran ram de flors.

   

  Com bé ha escrit Amaya Valdemoro, la millor jugadora espanyola de tots els temps, “Qué buena eres Anna y, a la vez, qué senzillo caminas por la vida!”.