El Corbera envia el Neus a la 2a Catalana (65 a 74)

49
    64.JPG

02/06/2014
    Els blaus van estar nefastos des del tir exterior i van cedir contra un equip que va arribar més fresc

El Neus no va poder guanyar el 3r partit del Play Out de la 1a Catalana i va perdre la categoria.

Els de Mauro Valenciano van caure contra el Corbera per 65 a 74 en un partit en el que van dominar la 1a meitat, van ser molt competitius tot i el nefast percentatge des de la línia de 3 però van acabar cedint en els últims 2 minuts

Els del Baix Llobregat van arribar millor físicament a aquesta eliminatòria, i el caràcter i l'ofici del Neus no va ser prou.

Els primers compassos van ser molt igualats. El Neus carregava el joc per dins mentre que els visitants feien mal a partir dels seus jugadors exteriors, tots ells molt ràpids i incisius de cara a cistella. 2 triples de Santin van servir per obrir el primer forat (18 a 11), que es va mantenir per acabar el quart (20 a 13).

Al 2n quart el Corbera ho va provar amb una defensa zonal. Els del Baix llobregat van començar a agafar-li la mesura al partit, tot i que l'ofici dels colomencs permetia mantenir la renda (25 a 18).

El mal percentatge en els triples però, va començar a passar factura. Els vermells van anotar 11 punts en un tres i no res i van capgirar el partit en el moment clau (34 a 39).

Els jugadors del Neus van marxar amb cares de preocupació al vestidor i no van fer un bon inici de 3r quart. El Corbera va arribar a gaudir de 8 punts d'avantatge en 2 ocasions (35 a 43 i 39 a 47) fins que Vera i Gutierrez van aparèixer al rescat.

L'aler, molt sobremarcat durant tot el partit, va anotar en accions molt forçades, i el pivot va aprofitar un rebot ofensiu per clavar un triple i tornar a posar el Neus per davant després de molts minuts (48 a 47).

A partir d'aquell moment el matx va ser un frec a frec fins el tram final. L'aler alt dels visitants va prendre la responsabilitat, mentre que per part del Neus era Xavi Vilar el que anotava amb accions amb més cor que bàsquet.

Un contraatac de Santín empatava el matx a falta de 2 minuts (61 a 61), però ja feia minuts que es veia que el Neus estava jugant més tensionat i el Corbera no patia tant. Així, els visitants van tenir la sang freda per anotar 2 triples seguits que van deixar llançat mig pavelló de La Colina (61 a 67 a 1:27).

De tir lliure en tir lliure, aprofitant les precipitacions del Neus, els visitants van segellar una victòria que val el seu pes en or.

El Neus per la seva banda consuma el descens 2 anys després de pujar a la 1a. La derrota a més significa que l'any que ve els aficionats colomencs no podran gaudir de l'esperat derbi comarcal amb el Santa Coloma, que es va proclamar campió de 2a Catalana i puja a la 1a.