El fiscal demana un any de presó per a Albiol pel cas dels fullets sobre romanesos

  0

  21/02/2013 – L'acusació de la Fiscalia també exigeix una multa de 8.100 euros i la inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps de condemna.

  El fiscal de delictes d’odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, va presentar el passat cap de setmana als jutjats de Badalona l’acusació contra l’alcalde Xavier Garcia Albiol pel cas dels fullets sobre els gitanos romanesos. En l’escrit, el fiscal sol·licita un any de presó i una multa de 8.100 euros pel batlle del Partit Popular, així com la seva inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu, és a dir, no poder ser escollit com a càrrec públic, durant el temps de condemna; tot plegat per provocar, presumptament, a l’odi o a la violència.

   

  Es tracta del pas previ al processament del polític ‘popular’. SOS Racisme i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya van presentar denúncies després que, el 2010, l’actual alcalde Badalona repartís a diversos barris de la ciutat milers de fullets en els quals vinculava la inseguretat amb els gitanso romanesos. Tot i que el jutjat va arxivar la causa en dues ocasions, l’Audiència de Barcelona la va reobrir fa uns meses en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada.

   

  El delicte que presumptament hauria comès Albiol es reflecteix a l’article 510 del Codi Penal i suposa penes de entre un i tres anys de presó; un, en aquest cas, segons la consideració de la Fiscalia.