Els idiomes, una de les principals extraescolars triades per les famílies

  0
  144

  Amb l’inici del curs escolar, és el moment de decidir quines extraescolars fan els més petits de la casa. A Badalona hi ha una gran varietat de centres i espais per fer activitats més enllà de les hores escolars obligatòries. Un inici de les escoles que està clarament marcat per ser el primer curs post pandèmic i això tindrà un gran impacte amb les activitats extraescolars d’enguany. Una de les que ha irromput amb força son les relacionades amb la robòtica i les noves tecnologies, on s’han obert diversos centres arreu de la ciutat de Badalona que ofereixen formació educativa en aquest àmbit. Però, sens dubte, el plat estrella de les extraescolars ha estat l’anglès. Els idiomes segueixen tenint un espai principal en la majoria de tardes dels nens i nenes badalonins, encara que activitats esportives i culturals també tenen una plaça assegurada.

  La pandèmia ha evidenciat la importància de l’anglès per estar connectat a un món globalitzat

  Com comentàvem, no sabem si n’haurem après alguna cosa de la crisi pandèmica, però el que és evident que ha deixat canvis notables en el dia a dia de tots. Un d’ells és el que ha evidenciat les noves formes de connectar-nos en el món, una globalització a través d’internet i les portes que ens obre el fet de saber idiomes per poder comunicar-nos amb la resta de la societat. A Badalona s’ofereix anglès a múltiples centres com el Helen Doron, Lingua, The Corner, entre d’altres. Aquests espais tenen una oferta molt diversa de cursos adaptables als diversos perfils de nens i amb la pràctica com a base de l’aprenentatge. L’ús de la llengua no només és un punt afegit per a futures feines, sinó que també permet tenir més coneixements al dia a dia.

  Esports

  Encara que a Badalona l’esport rei sempre ha estat el bàsquet, una de les activitats esportives que més ha guanyat seguidors durant els últims anys és el pàdel. Complexos esportius com el Tenis Club Badalona han multiplicat les seves pistes els darrers anys i ofereixen classes al llarg de tota la temporada. Més enllà de les quedades entre amics per practicar-lo, cada cop són més els que es sumen a fer classes individuals o en grup. La pràctica d’aquest esport va tenir un boom amb la irrupció de la pandèmia, esports de contacte com el futbol o el bàsquet es van haver de deixar de banda per la por durant l’augment de contagis i les activitats individuals amb distància de seguretat van aprofitar el moment.

  Cultura

  La cultura també és un dels àmbits on les extraescolars han tingut més pes. En una societat on la tecnologia està suplint tants treballs, la creació és un valor clau. Els tallers de teatre, dibuix o dansa segueixen sent una opció molt escollida. La música també és una de les activitats que més estan triant els infants per invertir el seu temps fora l’escola. Espais com el Conservatori de Badalona o el Taller de Música són referents a la ciutat en l’ensenyament d’aquesta disciplina. La música és una proposta educativa transversal, ja que des d’aquests centres s’intenta fer conèixer el món a través d’aquest art.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí