ICV-EUiA denuncia que milers de veïns no podran assumir el copagament de l’assistència a domicili

  0

  31/07/2012 – La coalició ecosocialista assegura que molts badalonins i badalonines corren el risc de quedar sense assistència domiciliària i que aquest serveis no són gratuïts, sinó que ja es paguen amb els impostos.

  Després que l’Ajuntament anunciés ahir l’aplicació del copagament dels serveis teleassistencials a partir del setembre a Badalona, ICV-EUiA ha denunciat que milers de persones de la ciutat corren el risc de no poder rebre assistència domiciliària a partir de llavors, ja sigui per la pèrdua de l'ajut de treballadors familiars a domicili i/o del servei de teleassitència.

   

  La coalició afirma que les persones amb discapacitats, malalties cròniques, i aquelles amb limitacions d'autonomia personal tant freqüents a la tercera edat, estan resultant dels sectors més perjudicats per les anomenades polítiques d'austeritat i la crisi. Els seus drets socials més bàsics, asseguren, es veuran qüestionats “com a conseqüència de les noves retallades del govern del PP a Badalona”. 

   

  Pel grup ecosocialista, "és inadmissible que una persona gran o amb mancances d'autonomia personal pugui perdre el servei de suport de teleassistència per manca de recursos. Milers de persones viuen en la pobresa i no podran fer front a aquesta nova despesa, perquè sovint no poden ni pagar-se el menjar". El mateix passarà amb el suport de treball social a domicili, del qual depenen prop d'un miler de persones, i sense el qual la seva indefensió quotidiana serà total, afegeixen des del partit liderat per Carles Sagués al consistori.

   

  ICV-EUiA  recorda al regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, que aquests serveis són ja pagats amb els impostos de la ciutadania, i per tant, no es tracta de serveis "gratuïts". De fet  "La mesura que proposa el regidor del PP suposa ‘re-pagar’ serveis bàsics, empobrint encara més a la població més vulnerable i ja molt agredida".