ICV-EUiA i PSC insten nomenar un nou consell d’administració a Badalona Comunicació

  0
  bdncom.JPG

  14/06/2013 – Els dos partits consideren que la proporció dels grups municipals no és ponderada i que encara no s'ha aplicat el nou reglament aprovat al Ple.

  El Grups Municipals de PSC i ICV-EUiA han entrat al registre de l’Ajuntament de Badalona la petició d’una celebració d’una Junta General Extraordinària de Badalona Comunicació amb l’objecte de substituir l’actual Consell d’Administració “per un que respongui més fidelment a la proporcionalitat de les forces politiques municipal”. Els dos partits recorden que el març del 2012, el Ple, amb vots favorables de PP i CiU, va aprovar la modificació del Reglament d'Organització i Funcionament del Servei Públic de Comunicació Audiovisual de Badalona, l’article 14 del qual diu que “les votacions del Consell d’Administració seran ponderades de conformitat amb la representativitat que ostenti cada grup”. Socialistes i ecosocialistes manifesten que existia un termini d’un any per adaptar els estatuts al nou reglament i, passat aquest periode, insten la celebració d’una junta extraordinària.

   

  El  govern municipal s’ha mostrat “sorprès” perquè això “res té a veure ni amb el funcionament ordinari de la societat ni amb el seu consell d’administració”.

  La tinent d’alcalde Maritxu Hervás creu que la petició té a veure “amb qüestions polítiques, no són ni d’organització ni de la pròpia televisió i la ràdio”, que aquesta setmana s’han vist com les principals vies que els badalonins escullen per informar-se. A més, considera que “és una proposta que no està ben fonamentada jurídicament” i que, en tot cas, es podrà discutir “quan es convoqui properament la junta general d’accionistes”.

  “L’adaptació dels estatuts està feta ja des de fa molts mesos i ha passat per la Junta General d’Accionistes de la qual ells en formen part”, manifesta el govern local.

   

  Actualment, el Consell d’Administració actual està composat per 4 representants del PP, 1 de PSC, 1 de CiU i 1 d’ICV-EUiA.