Jarabe de Palo agafa el relleu musical de El Barrio després de la Cremada del Dimoni

  0
  jarabe-de-palo-650-430.jpg

  10/05/2015 – Jarabe de Palo actua aquesta nit al passeig Marítim passades les 11 de la nit; al Turó d'en Caritg, la Comissió de Festes ofereix l'actuació de tres grups: Herència, Miquel del Roig i Los Barrankillos.

  Les Festes de Maig 2015 van començar ben animades el passat cap de setmana poca estona després del Toc d’Inici i del pregó de Mireia Belmonte. A la pròpia plaça de la Vila, de gom a gom, va inaugurar el ‘marcador’ musical de la present edició el grup Back2days, una banda de versió integrada per músics professionals provinents de diferents formacions i amb una llarga trajectòria musical. Van rescatar joies del soul, del funk, del rock i del pop des dels 70’ fins a l’actualitat i van fer ballar centenars de veïns. Al dia següent aterrava a Badalona el grup El Barrio per fer viure la ciutat el primer concert de gran format de les Festes. Després de tres anys de silenci discogràfic, José Luis Figuereo tornava a l’escenari per presentar el seu darrer treball, Hijo de Levante, un disc amb 14 temes que barregen flamenc, tango i rock. El gadità va omplir el Palau Olímpic i va fer vibrar milers de persones la nit de dissabte.

   

  El relleu de Figuereo l’agafarà el diumenge de la Cremada del Dimoni el cantant Pau Donés, líder de la banda Jarabe de Palo, que oferiran a Badalona el seu primer concert en terres catalanes després d’arribar del seu tour per Amèrica i uns dies abans de tornar a l’hemisferi sud. Amb una dotzena de discos publicats, al llarg de la seva trajectòria el grup ha col·laborat amb els millors artistes nacionals i internacionals, com Joaquín Sabina, Jorge Drexler, Alejandro Sanz, i ha rebut el guardons més prestigiosos: els Premis de la Música, els Premis Ondas, i nominacions als Grammys Latinos. Ara presenten Tour Americano 2015, amb la banda al complet, amb un nou repertori i els èxits de sempre. Serà al passeig Marítim, a partir de les 23.15 hores.

   

  La programació musical tindrà una alternativa per a aquells que vulguin fugir de la més que probable gentada del passeig Marítim. De la mà de la Comissió de Festes, el Turó d’en Caritg oferirà, a partir de les 23.15 hores, les actuacions d’Herència, grup de ska i reggea format per set membres i escollit a través d’una votació popular; del cantautor ebrenc Miquel del Roig, i de la banda colomenca Los Barrankillos.

   

  Les actuacions musicals continuaran el cap de setmana del 15, 16 i 17 de maig amb grups com Siempre Así i els concerts de Cal Txiringu.