L’ aspirant s’emporta la victòria de La Plana; debut somiat per a l’Ademar a Arenys

0
    43
    Bàsquet Círcol

Cara i creu a la primera jornada de lliga EBA. Tal com va concloure la temporada anterior a Copa Catalunya s’ha reprès el curs 2019 – 2020. El Maristes Ademar de Lluís García ha mantingut el seu camí victoriós i va emportar-se un triomf històric a la pista de l’Arenys Bàsquet – vinculat del Joventut – per un marcador de 51-55. Per la seva part, el Fruits Secs Corbera de Xavi Riera va ensopegar a La Plana davant un dels aspirants a disputar la promoció d’ascens a LEB Plata, el CB Tarragona, per una diferència de 14 punts (63-77).

Començant per la primera victòria badalonina de la temporada, el Maristes Ademar va aconseguir un partit sense grans anotacions de punts i molt igualat des de l’inici. Malgrat arrencar el partit amb una diferència negativa de 6 punts al primer quart (14-8), els de García van començar a millorar en els dos pròxims períodes per reduir la distància al marcador abans del descans (26-24) i liderar el partit a la represa amb el millor quart anotador de tot el partit (37-41).

Els 8 triples de l’Arenys no van ser suficient per obrir una escletxa al marcador i es va desfer al darrer quart. Per la seva part, el Maristes va mantenir la victòria fins al darrer segon. Quim Franch amb 11 punts, 6 rebots i 16 de valoració va ser el jugador més ben valorat del partit, juntament amb Marc Hermoso (6 punts i 13 rebots). Diumenge a les 16.00h es disputarà el primer partit a La Plana davant el Calvià balear.

En aquesta mateixa pista, el Badalonès va caure en la seva estrena davant un Tarragona que aspira a recuperar la seva plaça a LEB PLATA, perduda fa 3 temporades. Els tarragonins van anar sempre per davant en el marcador però sense arribar a trencar el partit. L’equip de Berni imposava el seu ritme i aconseguia manar en el marcador des del primer minut. Els tirs exteriors dels locals era el que més en dificultats posava als tarragonins que, tot i això, obligaven al rival a jugar amb possessions molt llargues (15-18). Amb l’inici del segon quart, les forces es van igualar i el Badalonès trobava l’encert de cara cistella que no va trobar a l’inici del partit i era capaç d’apropar-se perillosament amb un joc efectiu. Un triple del conjunt badaloní gairebé sobre la botzina deixava un resultat de 31 a 38 quan finalitzava el segon quart.

Dos triples consecutius dels visitants a la represa donaven un còmode coixí de 13 punts només començar el tercer quart. Els locals no podien amb la defensa plantejada pels tarragonins, pel que havien de passar gairebé quatre minuts perquè el Badalonès tornés a anotar. Un triple de David Fernández tancava el quart amb un marcador de 46 a 59 i quai sentenciava els de Riera. Una bona defensa tarragonina tancava el partit fins al 63-77 final. Diumenge a les 12:30h, els ‘dimonis’ es desplacen fins a Palma de Mallorca per jugar versus AIR Europa.

Pel que fa a la resta de competicions, aquest cap de setmana comença Copa Catalunya amb els duels Lliça d’Amunt – Círcol Cotonifici dissabte, 18:05h) i Sant Josep – Bisbal (diumenge, 19:30h). A Primera Catalana, quatre duels badalonins: Cultural – Salt B (dissabte, 18h), Arbúcies – Minguella (dissabte, 18h), Joventut Femení – Lluïsos (dissabte, 19:30h) i Natzaret – Santa Eulàlia (diumenge, 19:30h).