La Comissió de Cultura de Llefià reclama més espais per a entitats

  0
  65
  Torre Mena.JPG

  23/02/2013 – Diverses entitats culturals del barri reivindiquen la Torre Mena com un espai per a associacions.

  Des de la seva renovació, bona part del Centre Cívic de Torre Mena, al barri de Llefià, ha estat orfe d’ús. Diverses entitats del barri esperaven tenir a la seva disposició un nou i ampli equipament, però, contràriament, s’en van veure privats. Des de llavors han estat reclamant la recuperació d’aquest tradicional i reformat espai. Amb el trasllat de l’Escola d’Adults Gran Sol de Llefià a la Torre Mena, el foc de la reivindicació ha tornat a avivar-se.

   

  La Comissió de Cultura de Llefià s’ha mostrat indignada amb la notícia i nova ubicació de l’escola. Sobretot tenen clar que el centre educatiu, que portava anys lluitant per instal·lar-se en un edifici adequat, té tot el dret d’utilitzar el centre cívic i ja es mereixia una mudança favorable. El que les entitats no entenen, però, és que, fins ara, l’Ajuntament hagi argumentat, diuen, que Torre Mena no es podia obrir en la seva totalitat per qüestions econòmiques de manteniment, i ara de cop i volta es produeixi aquest canvi. Consideren que la postura municipal en aquest assumpte en concret és de caire polític i que el govern ha aprofitat la situació de l’escola d’adults per poder tancar una decisió polèmica i treure’s de sobre les associacions.

   

  La comissió manté que l’actual distribució, amb el Casal d’Avis a part de la primera planta i l’escola d’adults a la resta de l’equipament, hauria de ser provisional. Creuen que la Torre Mena hauria de ser un viver d’entitats i, per això, proposen la construcció d’un edifici annex on podria reubicar-se, per exemple, el casal de gent gran, que actualment manca d’amplitud, asseguren.

   

  La falta d’espais municipals és una reivindicació que ve de lluny a Llefià, però que ha augmentat darreramanent, des que el govern va iniciar una campanya de reestructuració del teixit associatiu per deixar de pagar lloguer de locals per tota la ciutat. Un dels casos és el Cercle Artístic, que va haver de deixar la seva seu habitual per traslladar-se a un espai més petit que ara tenen al centre cívic. A l’Associació de Veïns Sant Antoni de Llefià, per exemple, actualment es congreguen prop d’una desena d’entitats.

   

  Des de l’executiu badaloní subratllen que han volgut donar prioritat a la delicada situació de l’Escola d’Adults Gran Sol de Llefià, que per fi romandrà en unes instal·lacions ben acondicionades. El regidor d’Educació, Juan Fernández, esclareix que la nova ubicació del centre és definitiva, i lamenta que l’Ajuntament no disposi de més recursos per atendre les peticions d’un edifici annex a la Torre Mena, obra que a la qual no es tanca la porta en un futur amb millors condicions econòmiques. Tot i així, Juan Fernández, recorda que al centre cívic també hi ha el Casal d’Avis, el Cercle Artístic i una sala polivalent disponible per a les entitats.