La demarcació de Barcelona, la zona de Catalunya amb més risc de patir un accident greu o mortal

  0
  115

  Badalona no apareix a la classificació, malgrat tenir diversos punts negres: la carretera de Canyet, la C-31, la N-II o carrers com Martí Pujol

  La demarcació de Barcelona està al capdamunt en la classificació de trams de carretera amb més risc de patir un accident greu o mortal, segons la 22a edició de l’estudi EuroRAP que elabora el RACC. L’estudi determina que les carreteres més perilloses de Catalunya són la carretera BP-1417 (l’Arrabassada, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès), la B-502 (entre Vilassar de Mar i Argentona) i la BV-5001 (entre Martorelles i Vilanova del Vallès). En aquestes carreteres hi ha un risc molt alt de patir un accident.

  El RACC ha presentat la 22a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza un any més l’accidentalitat en la xarxa viària catalana. El RACC i altres clubs europeus membres de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) avaluen cada any amb aquesta metodologia les xarxes viàries de països de tot el món.

   

  Les motos participen en el 30% del total dels accidents mortals

  En el trienni 2020-2022, els accidents greus i mortals han disminuït un 7%, mentre que la mobilitat global ha augmentat lleugerament, un 0,4%. Aquestes variacions fan que la perillositat hagi disminuït un 7,4% en el global de la xarxa viària analitzada. Les motos estan involucrades en el 44% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals i ferits greus, malgrat representar un 2,3% de la mobilitat.

  En el 44% de tots els accidents de trànsit d’aquest tipus hi ha hagut com a mínim una moto o ciclomotor involucrats, encara que representen només un 2,3% de la mobilitat global en carretera a Catalunya. En el cas dels accidents mortals, les motos participen en el 30% del total de sinistres.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí