La Festa de la Samfaina, una tradició extremenya arrelada a Catalunya

  0
  Zurbaran.jpg
  27/03/2017 – L’associació extremenya Zurbarán de Badalona celebra des de 26 anys aquesta jornada gastronòmica de Fuente de Cantos, valorada com Interès Turístic Regional.

   

  Tot comença amb una missa, que dóna torn al festival de Folklore Regional Extremeny i el 17è Concurs Gastronòmic de la Samfaina, amb el qual es fa entrega el tradicional trofeu ‘Machacaó de Plata’, i finalitza amb un dinar de germanor. Així és com, l’associació extremenya Zurbarán de Badalona celebra des de 26 anys la seva peculiar Festa de la Samfaina al barri de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat, i que ha tingut cita aquest diumenge.

   

  Enguany, la samfaina d’Isabel Salazar, ha rebut el primer guardó, seguida de Maria Angles Pino; mentre que Eloísa García ha estat la guanyadora del Concurs d’Antiguitats. Com així també, Víctor Crespo ha estat anomenat soci de l’any de l’entitat Zurbarán.

   

  La Festa de la Samfaina, té origen a un poble de Badajoz anomenat Fuente de Cantos, on, des de fa més de 45 anys, centenars de cuiners extremenys es retroben per celebrar aquesta tradicional jornada valorada com Interès Turístic Regional. La samfaina és un plat que remunta de l’antiguitat, que s’elabora en un calder i amb les entranyes del xai i condiments.

   

  Destacar també que l’entitat extremenya a Badalona ja pensa en com gaudirà d’aquesta celebració per al pròxim 2018. Així ho explicava la seva presidenta, Maria Angeles Pino, que faran tot el possible per organitzar un viatge a Fuente de Cantos. “Més de 1.000 quilòmetres de distància no és excusa per no gaudir de les nostres tradicions", afegia Pino.