La II edició del Festival del Mar i Fira Nàutica del port creix en activitats i visitants

  0
  Imatge d'una de les xerrades tècniques que es van dur a terme en paral·lel al festival.JPG

  04/06/2014 – El II Festival del Mar i II Fira Nàutica al Port de Badalona, celebrades el passat cap de setmana, ha tancat amb un lleuger creixement en visitants, tant a la seva mostra comercial com a les activitats nàutiques.

  El II Festival del Mar i II Fira Nàutica al Port de Badalona, celebrades el passat cap de setmana, ha tancat amb un lleuger creixement en visitants, tant a la seva mostra comercial com a les activitats nàutiques, que han aconseguit atreure nombrosos aficionats a la nàutica. “Tot i les dificultats del context econòmic hem aconseguit situar Badalona a l'epicentre del mapa nàutic català”, explica el gerent de Marina de Badalona, Imanol Sanz. Per la seva banda, Jordi Senties, president de l'Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), es mostra “satisfet del volum de negoci de la fira, presència d'expositors i l'increment de públic i activitat de l'edició”. També els expositors, entre els quals diferents empreses del port han valorat l'esdeveniment com una bona eina per a la promoció de la nàutica i de Marina Badalona i les seves activitats i aposten per la seva continuïtat. L’alcalde Garcia Albiol, per la seva part, considera que aquesta és una ocasió immillorable per donar a conèixer les instal·lacions portuàries i trencar l’estereotip de que la nàutica i la navegació són “activitats per a rics”.

   

  Durant aquest dies, a banda de la mostra comercial, que ha concentrat més de mig centenar d'embarcacions i empreses d'accessoris, electrònica, moda nàutica, lloguer, escoles nàutiques i serveis, s’han realitzant diverses activitats, com sortides i visites a bord de dos vaixells clàssics: el quetx Ciutat Badalona i el Sant Ramon, exhibicions de motos aquàtiques i en especial d’una demostració de flyboard, sortides amb caiac, velers, etc. També s'han dut a terme un simulacre de rescat al mar amb helicòpter a càrrec de Salvament Marítim, un cicle de xerrades tècniques sobre temes com la reforma dels títols nàutics, pesca, submarinisme i comunicació i màrqueting digital per a empreses nàutiques i les visites a la confraria de pescadors i la seva subasta de peix.

   

  La voluntat dels organitzadors, Marina de Badalona i ADIN, amb la col·laboració de Reactivació Badalona (BCIN), l'Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona, és donar continuïtat a l'esdeveniment i major projecció en el futur.