La pastisseria J.Ventura dóna mobiliari i objectes al Museu de Badalona

  0
  62
  Pastisseria Ventura.jpg

  20/07/2012 – Després de tancar, el mític local del carrer del Mar ha decidit conservar els seus més de 100 anys d'història cedint al museu tot tipus de mobiliari i elements de la botiga.

  El Museu de Badalona ha rebut en donació el mobiliari i diversos objectes d’ús quotidià de la Pastisseria J. Ventura, un establiment comercial ubicat al carrer de Mar i que ha cessat recentment la seva activitat comercial després de més d’un segle. D’aquesta manera queda garantida la conservació d’aquest patrimoni cultural ja que bona part del mobiliari és d’època modernista.

   

  Des que va obrir a l’octubre de l’any 1908, la botiga sempre ha mantingut el mateix aspecte exterior i també el mobiliari i la major part del seu equipament comercial. Amb l’objectiu de mantenir aquest patrimoni històric, els propietaris de l’establiment, Margarida Domingo Ventura i Antoni Tallada, l’han donat al Museu de Badalona. Aquesta cessió permetrà, en un futur, exposar al públic el mobiliari i recuperar l’ambient original de l'establiment.

   

  En concret, es conservaran els taulells i les vitrines interiors, els miralls de les parets amb els corresponents prestatges i llums, els pots de galetes, caramels i dolços, així com els aparadors i tota l’estructura i vidres de la façana, alguns d'ells decorats. També s’han donat al Museu altres objectes com safates o maquinària de l’obrador, així com documents, materials de papereria o fotografies.

   

  Finalment, s’enregistraran anècdotes, notícies i dades diverses que els propietaris guarden a la seva memòria. D’aquesta manera, el Museu de Badalona obtindrà de primera mà el relat de la història d’aquesta empresa familiar que ha funcionat durant més d'un segle.