La rampa mecànica de Sant Crist torna a funcionar després d’un mes

  0
  rampa2.JPG

  16/11/2017 – L'Ajuntament explica que es van fer malbé “components electrònics d'alt cost”.

  L'Associació de Veïns de Sant Crist va impulsar el passat cap de setmana un acte de protesta i van tallar el trànsit al carrer Coll i Pujol, a l'alçada del túnel de la C-31, per reclamar diferents millores per al barri. La més urgent, expliquen, és la reparació de la rampa mecànica del carrer Cuba, que porta setmanes sense funcionar. Un element urbà que aquest dijous ha pogut ser reparat finalment.

   

  La maquinària que salva el fort desnivell de Sant Crist es va espatllat a principis d'octubre, arran d'un episodi de fortes pluges, i des de llavors no han tornat a funcionar. Un episodi que no és puntual, diuen des de l'entitat veïnal, i que s'ha produït en altres ocasions, com ara el mes d'agost. “Ens diuen que s'han de reparar molt sovint per vandalisme i que costen uns 20.000 euros al mes, però estan vigilades per càmeres. Estem esperant una reunió amb Via Pública”, apunten des de l'associació.

   

  Des de l'Ajuntament asseguraven fa pocs dies que es trobaven en reparació, en part per vandalisme i en part perquè les pluges “van inundar els fossars dels mecanismes i s’han fet malbé diversos components electrònics d’alt cost”.

   

  Fonts municipals subratllen que les rampes “presenten diverses deficiències que fan que la sorra dels parterres dels voltants s’acumuli als mecanismes i calgui netejar-les sovint”. També que es veuen afectades per les pluges intenses “perquè els fossars no desaigüen prou bé i s’inunden sovint”. “Els actes vandàlics obliguen a realitzar reparacions d’urgència 2-3 cops al mes”, constaten des del govern. Aquest mateix dijous, després de tots els tràmits necessaris, han tornat a funcionar de forma habitual.

   

  L'arranjament del lateral començarà la setmana vinent

   

  Un altre dels temes cabdals que els veïns reclamen és l'arranjament del carrer Abat Escarré, el passatge situat al lateral de la C-31, entre Coll i Pujol i Montserrat. Una actuació inclosa dins el Pla Recupera i que portava en licitació des de fa mesos.

   

  L'Ajuntament ha informat que la contractació de l'empresa encarregada ja s'ha materialitzat i que les obres, amb una previsió de dos mesos, començaran la setmana vinent. Les obres consistiran en arreglar el paviment i l’enllumenat, arreglar les zones destinades a estacionament i s’obriran per a ús públic els solars expropiats de les cantonades del carrer Milà i Fontanals.