Les Caramelles posen el punt i final a la Setmana Santa

  0
  55
  Caramelles.jpg

  22/04/2014 – Un any més, ahir dilluns les Caramelles van sortir a cantar pels carrers de Dalt la Vila i el Centre per celebrar la festivitat de la Pasqua, però això sí, desafiant a la pluja de les primeres hores del matí.

  Un any més, ahir dilluns les Caramelles van sortir a cantar pels carrers de Dalt la Vila i el Centre per celebrar la festivitat de la Pasqua, però això sí, desafiant a la pluja de les primeres hores del matí. Les Caramelles a Baix a Mar donaven el punt i final a una Setmana Santa marcada pel bon temps i les altes temperatures que han permet celebrar tots els actes religiosos sense la necessitat de portar el paraigua.

   

  El passat Dijous Sant, 17 d’abril, des de l’església de Santa Maria i pels carrers de Dalt la vila se celebrava la Processó del Silenci; una de les tradicions més antigues de Badalona i segurament una de les processons més antigues de Catalunya i de l’estat espanyol. Davant d’un gran silenci i la foscor, la prolongació del Sopar del Sentor amb la representació del ‘Jesucrist, la Passió Vostra’ donava inici a la desfilada d’un total de 14 misteris portats per diferents entitats culturals de la nostra ciutat.  Des de l’Oració a l’Hort de Getsemaní fins a la Mare de Deú dels Dolors, passant per la flagel·lació, la coronació d’espines, la caiguda de Jesús, la Verònica, Sant Crist Crucificat i el Sant Sepulcre, entra altres. Finalment, va culminar amb una pregària o Celebració de la Paraula a la plaça Barberà, davant de l’església de Santa Maria.

   

  Tot seguit, el dia següent 18 d’abril, coincidint amb Divendres Sant, la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y de Nuestra Señora de la Soledad va treure la seva Processó del Sant Enterrament pels carrers de Llefià, que enguany ha convidat a l’Associació de la Processó de Dijous Sant de Badalona a portar un dels seus misteris, Jesús ajudat pel Cirineu. Aquesta processó és caracteritzada per les saetes que canten els veïns i veïnes des del mateix carrer i els balcons.