Les oficines de Catalunya Caixa de Badalona, tancades per la vaga contra l’ERO

  0
  cat caixa.jpg

  02/10/2013 – Dilluns i dimarts, moltes de les sucursals de l'entitat bancària de la ciutat, així com de tot Catalunya, no han obert durant dues jornades de manifestació exitosa, segons els sindicats.

  Els treballadors de Catalunya Caixa es troben enmig d’un procés de protesta contra l’ERO a través del qual la direcció de l’entitat vol acomiadar prop de 2.500 persones. A Badalona, les oficines han viscut dues jornades consecutives de vaga. Dilluns i ahir, dimarts, pràcticament totes les sucursals van tancar portes. Segons els sindicats, dilluns va haver-hi un seguiment del 93%; el dimarts, tot i una petita disminució, es van registrar xifres notables: un 88% de la plantilla total va aturar la seva activitat i prop d’un 80% de les sucursals es van mantenir tancades.

   

  Dilluns, uns 5.000 treballadors de l’entitat bancària, segons els organitzadors de la protesta, van participar en la manifestació convocada per mostrar el malestar del planter. Segons expliquen les organitzacions sindicals, les mobilitzacions s’encaminen a aconseguir que la direcció de la companyia accepti una negociació mínima que, a dia d’avui, asseguren, no s’està produint. Catalunya Caixa vol fer fora 2.453 treballadors, aproximadament, amb les mínimes condicions que la reforma laboral permet, fet que suposaria el tancament de quasi 500 oficines. “L’únic que volem és que s’ens tracti com als treballadors de la resta d’empreses del sector”, afirmen els representants. Tot i que no es coneix quin abast podria tenir l’ERO a Badalona, des dels sindicats expressen que cap dels aproximadament 100 llocs de treball a nivell municipal estan fora de perill.