Les palmeres de la ciutat comencen a ser esporgades aquest gener

  0
  Palmeres.jpg

  12/01/2013 – L'Ajuntament aprofita aquestes dates perquè estan permeses per les directrius de la Generalitat; el principal objectiu és evitar la proliferació de l'escarabat morrut.

  L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona ha iniciat aquest mes de gener els treballs d’esporga, retirada de fulles seques i retirada de fruits d’unes 1.000 palmeres de la ciutat.

   

  L’esporga de les palmeres es realitzarà seguint les directrius marcades per la Generalitat de Catalunya que prohibeixen el tall de fulles verdes entre els mesos de març a octubre (ambdós inclosos). D’aquesta manera s’evita la proliferació de la plaga de l’escarabat morrut.

  Seguint amb la campanya de prevenció de la plaga del morrut, es continuarà realitzant els tractaments de fumigació previstos de 4 cops a l’any per tal de garantir que la plaga no s’estengui arreu de la ciutat. En breu s’iniciarà el primer tractament de l’any.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha comentat que “la preocupació de l’Ajuntament segueix sent el control de la plaga de l’escarabat morrut i l’estat de les palmeres, per això s’aprofiten aquestes actuacions per controlar la presència de cavitats o altres afectacions que puguin tenir”.