L’estàtua de Manolo Escobar ja llueix al passeig de La Salut

  0
  Manolo - estàtua descoberta.JPG

  02/06/2014 – Es tracta d’una figura de bronze d’1,75 metres d’alçada i de 250 quilograms de pes. L’artista va viure de jove, juntament amb la seva família, en aquest barri badaloní quan van arribar d’Almeria.

  El barri de la Salut de Badalona llueix des de dissabte una escultura en homenatge al cantant i actor Manolo Escobar. Es tracta d’una figura de bronze d’1,75 metres d’alçada i de 250 quilograms de pes. L’artista va viure de jove, juntament amb la seva família, en aquest barri badaloní quan van arribar d’Almeria. A l’acte hi han assistit la vídua de Manolo Escobar, Ana Marx, la filla de l’artista, Vanessa García Marx, i altres familiars entre ells el seu nebot i representant, Gabriel García Mármol.

   

  Durant l’acte de descoberta de l’estàtua, al que han assistit unes 3.000 persones, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assenyalat que després de la mort de l’artista “Badalona havia d’homenatjar al cantant ja que milers de veïns l’estimaven i saben que portava Badalona en el cor”. Garcia Albiol també ha volgut destacar que, igual com va passar amb Manolo Escobar, molts dels veïns de Badalona van venir d’altres indrets per buscar una vida millor. “Amb aquesta estàtua estem homenatjant a Manolo Escobar, però també a tots aquells que fa 30, 40 o 50 anys van haver de venir de la seva terra per viure a Badalona”, ha explicat.

   

  Per la seva banda el nebot i representant de Manolo Escobar, Gabriel García Mármol, ha agraït a l’Ajuntament l’alegria que ha representat per a la família aquest homenatge al cantant i ha destacat que l’estàtua s’ha ubicat just al primer indret a on la família d’Escobar va viure quan va arribar a la ciutat.

  Garcia Mármol ha recordat que els Escobar se sentien molt del barri de la Salut i ha demanat als veïns que quan vegin l’escultura de Manolo Escobar "no vegin en ella al cantant que va triomfar a tota Espanya, sinó al veí del barri de la salut".

   

  L’escultura és obra de l'artista badalonina Susana Ruiz qui ha reproduït fidelment la figura del cantant als anys 70, quan Manolo Escobar tenia uns 45 anys. El braç esquerre de l’estàtua es recolza sobre una peanya de 108 centímetres de pedra d’Ulldecona, on hi ha una placa amb l’estrofa d’una cançó del mateix intèrpret.

   

  Com a curiositat cal destacar que el motllo de les sabates de l’escultura s’ha fet a partir d’unes autèntiques que portava el mateix cantant i que la seva família va deixar a l’escultora amb la finalitat que la figura de l’artista calci les seves pròpies sabates.

   

  La reproducció de Manolo Escobar també incorpora un parell de detalls amb la voluntat de que tothom que la vegi hi pugui interactuar. Per una banda, s’ha deixat un petit espai entre el mocador de quatre pics que porta a l’americana i la solapa de la butxaca on hi cap la tija d’una flor perquè, qui ho vulgui, pugui posar-hi una flor fresca. Per altra, l’escultura té la mà dreta a la butxaca dels pantalons però també s’ha deixat una obertura al braç per poder agafar-lo de bracet i, si es vol, poder fer-se una fotografia.