L’efectivitat és tarragonina (3-1)

0
    26

23/03/2014 – El Nàstic va tallar la ratxa positiva del CF Badalona, en un partit que va quedar absolutament condicionat per l’efectivitat dels tarragonins de cara a porteria. En tres arribades en els primers 18 minuts, els tarragonins van fer tres gols, i encara sort que un va ser anul·lat per fora de joc. Un matiner i inesperat 2-0 que ja va ser un mur insalvable pels de Piti Belmonte, que en el primer temps també es van veure perjudicats per una decisió arbitral, en un penal no assenyalat a Abraham. Malgrat l’entrebanc, els badalonins mantenen el marge de sis punts respecte de la zona de promoció de descens perquè alguns dels seus rivals directes també han punxat.  El coixí segueix sent considerable, però tot i això la pròxima jornada, contra el Reus (17.00 h) a casa, cal recuperar el camí del triomf per avançar amb pas ferm cap a l’objectiu de la permanència.

Els gols del Nàstic només arrencar el partit va evidenciar que no seria el dia del Badalona en l’apartat defensiu. En l’1-0, quan només s’havien jugat tres minuts, Lago Júnior va aprofitar una badada defensiva general per batre Marcos de cap. I en el segon, Querol va rematar una pilota pentinada per Marcos en un servei de córner per fer el 2-0 (18’).  Amb el marcador a favor, els tarragonins van cedir la pilota al Badalona, que tot i quedar momentàniament estabornit va començar a dominar. Abraham va ser un cop més el seu home més incisiu, però en una ocasió l’àrbitre i en un altre el desencert del davanter canari, que va tornar a la titularitat després de quatre partits, van impedir que el Badalona pogués reenganxar-se al partit. Al minut 30, l’àrbitre va considerar que Abraham havia simulat penal en una acció que va semblar falta clara. I en el temps de descompte el mateix davanter escapulat va desaprofitar una ocasió claríssima, quan va quedar-se tot sol davant de Reina però no va saber definir. Dues accions que haurien pogut canviar el signe del matx.

El guió del partit va repetir-se en la represa. Un gol ràpid dels escapulats podria haver permès als de Piti Belmonte tenir alguna opció, però el que va passar va ser tot el contrari. Poc a poc va fer l’efecte que el Badalona abaixava revolucions i en una altra badada defensiva  Rocha va fer el 3-0, en una nova evidencia de l’efectivitat dels de Vicente Moreno. El matx semblava enllestit, però encara hi ha va haver temps perquè s’obrís una nova escletxa d’esperança per als escapulats, quan una bona acció de Velillas va acabar amb penal i expulsió el porter del Nàstic Reina (69’). Varo, el porter suplent dels tarragonins, va aturar el primer llançament d’Abraham, però l’àrbitre el va fer repetir i a la segona el canari no va fallar, marcant el seu desè gol de la temporada (3-1). Quedaven prop de 20 minuts i Piti Belmonte, que ja d’entrada havia plantejat un equip força ofensiu, se la va jugar definitivament fent entrar Enric Gallego i Lázaro per Gómez i Ferrón. El miracle, però, no va arribar tot i la superioritat numèrica. El Nàstic va saber “aturar” el partit, perdent molt temps, i als escapulats els va seguir faltant encert en els metres finals. Al 86’ Enric Gallego va tenir el 3-2 en un servei de falta lateral executat per Abraham, però l’efectivitat va ser sempre tarragonina.

FITXA TÈCNICA:

Nàstic de Tarragona (3): Reina, Juanjo, Verdú, Xisco, Marí, David Sánchez (Varo, 70’), Lago Júnior, Rocha (Rubio, 85’), Querol, Giner i Marcos (Adri Cuevas, 56’)

CF Badalona (1): Marcos, Ferrón (Lázaro, 75’), Cárdenas, Maestre, Fran Grima, Sergio Gómez (Enric Gallego, 75’), Velillas, Joaquim, Lolo (Boniquet, 53’), Abraham i Negredo.

Gols: 1-0 Lago Júnior (3’), 2-0 Querol (18’), 3-0 Rocha (60’) i  3-1 Abraham, de penal (73’).

Àrbitre: Gabriel Lozano Reina. Va ensenyar targeta vermella directa al porter del Nàstic Reina (69’). Va ensenyar targetes grogues a Juanjo i Rocha, del Nàstic, i a Abraham, Joaquim i Velillas, del Badalona.