Líders, rivals i amics

  0
  DSC_0440.JPG

  08/12/2016 – El Círcol Cotonifici i Maristes Ademar encapçalen la classificació del grup II de la Primera Catalana empatats a victòries.

   

  El bàsquet badaloní es fa notar a la Primera Catalana masculina, sobretot gràcies a la temporada que estan executant dos equips de la Plana. El Círcol (10/2) i l’Ademar (10/2) lluiten des de l’inici del curs per les posicions de privilegi de la classificació i en la darrera jornada s’intercanviarien el lloc.

   

  El conjunt de Víctor Carrasco, després de vèncer a Arbúcies (81-94), desbancaria Maristes del lideratge, aprofitant ‘l’error’ comès pels de Lluís Garcia contra el CEB Girona (60-70). Andreu Lladó (1987) i Adrià Martínez (1994), uns clàssics en les plantilles dels dos clubs badalonins, es creuen al pavelló de la Plana per analitzar les claus de l’exitosa temporada protagonitzada pels seus equips.

   

  Tot i que a diferents nivells, tots dos han petit alguna lesió aquest any, sent només alguns dels molts jugadors aturats que han tingut Círcol i Ademar al llarg de la lliga. L’Andreu Lladó fa disset temporades que defensa els colors blaus, mentre que l’Adrià Martínez ha inaugurat el desè capítol de la seva etapa a Maristes. Només han jugat en contra en una pista en una ocasió, però s’han enfrontat ‘milers’ de vegades com a entrenador-jugador. 

   

  Ser líders era l’esperat?

   

  “Sincerament, no es va parlar d’on volíem estar. En Lluís és un entrenador guanyador i està aconseguint motivar-nos i extreure el millor de nosaltres en cada moment. Jo no em pensava que arribaríem a ser líders”, comenta l’Adrià Martínez, exterior de l’Ademar, per obrir conversa.

   

  “Al Círcol mai s’ha dit que calia pujar sí o sí. Baixant de Copa, l’objectiu era mantenir al màxim la base de gent del club i construir un bon equip a nivell humà i esportiu”, aporta Lladó a continuació seguit.

   

  Els jugadors dels dos primers classificats del grup II de Primera coincideixen en una cosa: la posició privilegiada assolida per Círcol i Maristes amaga els maldecaps constants que han sofert les plantilles amb les baixes mèdiques.

   

  “L’inici de la temporada va ser difícil, sobretot per les moltes lesions que vam patir. Tot i no poder comptar amb tots els jugadors es van anar guanyant partits i això ens va fer veure que érem capaços de competir bé. Encara no em crec que siguem candidats a res”, adverteix Martínez.

   

  Segons Lladó, la lliga va començar amb dificultats, ja que el Círcol té a dos jugadors que hauran d’estar aturats “fins al gener”. “En cada partit hem patit entre dos i tres baixes més. S’ha estat jugant amb set o vuit efectius, però per sort el sènior ‘B’ i el sub21 ens han donat un cop de mà”, recalca el base.

   

  Rivalitat ben entesa

   

  El fet d’estar lluitant per la primera plaça no ha generat tensions entre les plantilles dirigides per Carrasco i Garcia. L’Andreu i l’Adrià en són el perfecte exemple.

   

  “Jugar contra el Círcol sempre és un plus. És un dels clubs grans de Badalona i des de sempre hi ha hagut rivalitat. Un dia et toca guanyar i l’altre perdre, però al final aquí a Badalona el bàsquet ens ha unit molt. Els rivals ens hem fet amics”, manifesta Martínez.

   

  “Jo crec que és bo per la ciutat que hi hagi dos clubs d’aquí que estiguin lluitant per ser primers. Tant de bo la Minguella també estigués en aquesta situació. La veritat és que jo mai he entès la gent que vol que als altres clubs de la ciutat els vagi malament. Prefereixo estar en la zona alta amb l’Ademar que amb qualsevol altre equip”, afegeix l’Andreu.

   

  El millor de l’adversari

   

  Tenint en compte que s’estan jugant el campionat, Círcol i Ademar s’han de conèixer molt per saber on poder-se castigar mútuament en un partit de bàsquet. Però, què sap cada equip de l’altre?

   

  “Conec molt en Lluís d’haver-me enfrontat a ell. Els seus equips són intensos, juguen amb ritme i si poden agafar un tir ràpid ho fan. M’agrada perquè l’Ademar té un estil valent”, argumenta Andreu Lladó.

   

  Per l’Adrià Martínez, el Círcol utilitza molt bé el factor pista. “Té grans jugadors i sobretot a la Plana et crea molts problemes. Pressionant en defensa i aprofitant les seves típiques ratxes trenquen els partits”, destaca.

   

  De cara al futur, Martínez veu Maristes amb capacitat per estar “dins dels quatre primers”, objectiu que només s’assolirà “seguint la filosofia Cholo”. Pel que fa al Coto, Lladó espera que la recuperació d’efectius condueixi l’equip de Carrasco “a millorar el seu nivell”. D’aquí a dues jornades (15 de gener) hi haurà derbi de Primera a la Plana.