Obert el 25è concurs Crema’l tu! per escollir el disseny del Dimoni 2024

  0
  255

  L’Ajuntament de Badalona ha obert la convocatòria del vint-i-cinquè concurs Crema’l tu!, Premi de Disseny del Dimoni de Badalona de les Festes de Maig amb la voluntat de donar a la ciutadania l’oportunitat de dissenyar un dels símbols culturals de la ciutat: el Dimoni de les Festes de Maig.

  Els participants podran presentar el seu disseny, que s’ha d’ajustar a unes bases concretes, abans del divendres 9 de febrer de 2024. El disseny guanyador, que serà escollit per un jurat, prendrà forma i es construirà amb una estructura de fusta d’entre 12 i 14 metres i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada, la nit del 10 de maig, perquè tota la ciutadania pugui veure’l i gaudir-lo.

   

  Cremada del Dimoni 

  La Cremada del Dimoni és una activitat cultural que se celebra a Badalona des de l’any 1940. La tradició es remunta a l’any 1785, coneguda gràcies a les descripcions que fa Rafael d’Amat i de Cortada, conegut popularment com a baró de Maldà, en el seu Calaix de sastre, on escriu “sent los mariners y pescadors gent de tabola i tunanteria, calaren foch a un figurón…”.

  La Cremada del Dimoni és l’acte central de les Festes de Maig de Badalona, que són el conjunt d’activitats culturals que se celebren al voltant del dia de Sant Anastasi, patró de la ciutat, l’11 de maig. La Cremada del Dimoni és la festa gran de tots els badalonins i badalonines. L’any 1991 va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya. La nissaga de dissenyadors i constructors del dimoni, des de l’any 1940, és llarga: Francesc de Paula Giró, Jaume Ribó, Domènec Giró, Miquel Xirgu, Emili Bultó i Tero Guzman, han contribuït a donar la representació del Dimoni. Des de l’any 2006 la construcció del Dimoni és obra de Ramon de los Heros, dibuixant i artista plàstic badaloní, especialista en construcció d’escenografies. I a partir de 1999, el disseny del Dimoni es tria a partir del concurs Crema’l tu!

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí