Prop de 400 alumnes de Badalona assiteixen a la recreació d’un accident de trànsit

  0
  59
  coche.jpg

  13/02/2013 – La Fundació Mutual de Conductors ha tornat a apropar al BCIN el seu Road Show, un programa d'educació viària que consisteix en representar un accident de trànsit.

  Gairebé 400 estudiants badalonins van assistir ahir al matí al Road Show organitzat per la Fundació Mutual de Conductors, entitat privada sense ànim de lucre, al BCIN. Es tracta d’un programa d’educació viària en el qual col·laboren l’Ajuntament de Badalona i la Guàrdia Urbana i al qual els joves assisteixen al simulacre d’un accident de trànsit, representat en un teatre pels mateixos protagonistes.

   

  El Road Show també està promogut pel Servei Català de Trànsit i TRAFPOL-IRSA, una associació sense ànim de lucre la finalitat de la qual és difondre activitats de seguretat vial. També hi participen el Badalona Centre Internacional de Negocis, l’Institut Guttmann, l’empresa de transports públics Tusgsal, Badalona Serveis Assistencials i els bombers de la Generalitat.

   

  El programa recrea la nit d’uns joves, un cap de setmana de festa, que acaba amb la tragèdia inesperada d’un accident de trànsit. Mitjançant una escenificació multimèdia i els testimonis reals dels diferents professionals que gestionen els accidents de trànsit: els metges dels serveis d’emergències, els bombers, la policia, i la mateixa víctima, afectada de lesió medul·lar, a més dels seus familiars, es vol alertar als més joves sobre les greus conseqüències de conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues.

   

  Segons dades del Servei Català de Trànsit, a Catalunya a la franja dels joves entre 15 i 24 anys hi va haver 217 morts i ferits greus l’any 2010, mentre que el 2011, en van ser 138, amb una reducció del 36,41 per cent. Aquestes dades motiven als organitzadors del Road Show a continuar representant aquesta activitat de prevenció i formació en seguretat viària.

   

  A Catalunya, anualment, més de 7.000 alumnes assisteixen al Road Show. En el cas de Badalona, hi ha representacions des de l’any 2008. En cada edició anual hi han participat entre 400 i 500 joves, alumnes de centres educatius de la ciutat, el que suposa un total fins ara de gairebé 2.000 alumnes.

   

  Davant la bona acollida de la iniciativa, enguany s’ha acordat realitzar dues edicions, la primera de les quals, ahir, va tenir com a espectadors alumnes del Col·legi Cultural, i els instituts la Pineda, Eugeni d’Ors i La Llauna.