PSC, CiU i ICV-EUiA obriran converses per derrocar el govern d’Albiol

  0
  IMG_3999.JPG

  19/01/2013 – L'oposició negociarà una alternativa a l'actual executiu local; a falta de concretar un calendari, els tres grups conclouen les seves reflexions internes; el PP no podrà tirar endavant més pressupostos.

  La roda de premsa que ahir tenia per objectiu l’exposició per part de l’oposició del nou cas d’obres irregulars que esquitxa membres del govern municipal va acabar derivant en un torn de preguntes sobre la possible moció de censura al PP de la qual es va tornar a parlar amb força aquest dijous. Hi ha una conclusió molt clara, i és que PSC, CiU i ICV-EUiA obriran una negociació per parlar d’una alternativa de govern. Només resta conèixer el calendari, que es definirà quan cada força resolgui els seus respectius debats interns.

   

  CiU no vol precipitar les coses. El líder nacionalista a Badalona, Ferran Falcó, insisteix en què s’han de sospesar molt els arguments; admet que el PP està en una “situació molt complicada per acabar mandat”, però subratlla que s’ha de presentar “una proposta ferma de ciutat que la població comparteixi”. La clau de la qüestió, diu, és no convertir l’actual batlle en un màrtir i donar-li força de cara a les properes eleccions, perquè, recorda, l’anterior govern va “treballar molt”, però tot i així “la política populista d’Albiol va donar la victòria al PP”. “Volem arribar a un acord amb la resta de forces, però això no és garantia de que ho aconseguim”.

   

  El PSC, per la seva part, ho té clar: “Si estem d’acord en el diagnòstic, no pot ser tant difícil trobar una solució”. El president local, Jordi Serra, considera que no han de “tenir por d’una persona incapaç de governar la ciutat”, i deixa de costat els comptes electorals perquè, diu, qui es crema “és Badalona”. Serra ha afegit que al PP se li ha acabat “el joc brut del ‘fora romanesos’ perquè no tenen credibilitat” i que “en un any i mig de govern han batut rècord de desastres”.

   

  Iniciativa, que dijous va presentar la resolució de l’assemblea local en la qual instaven a treballar per tirar endavant la moció de censura, encara ha de consensuar amb EUiA la possibilitat del canvi. El president del grup municipal, Carles Sagués, afirmà ahir que el PP està cada cop més “deteriorat” i que cal negociar una alternativa de govern. En referència a les declaracions de la presidenta badalonina d’Iniciativa, Aïda Llauradó, que va manifestar que no vol a Falcó com alcalde, Sagués va respondre que no han “parlat d’alcaldes encara”.

   

  Un govern sense pressupostos

   

  Una altra qüestió que ahir va quedar palesa és que el govern municipal no podrà tirar endavant més pressupostos. CiU, grup municipal que va negociar i va donar el vistiplau l’any passat als comptes ‘populars’, descarta tornar a recolzar el PP perquè “les mentides no s’aguanten”, afirma Ferran Falcó. El convergent, a més, va etzibar que “no hi haurà excuses” i que “Garcia Albiol no podrà dir que l’oposició no li deixa presentar uns pressupostos socials, perquè són mentida, i perquè el responsable d’aquesta frágil situació és el PP”. “Un alcalde populista anuncia projectes sense consensuar-los i si no els pot dur a terme, culpa a l’oposició”.

   

  El socialista Serra, en aquesta línia, expressà que Badalona no tindrà pressupost per 2013, ni 2014, ni 2015, i que no poden deixar que la ciutat es converteixi en “la Marbella de la costa catalana”.