Quasi un 90% dels badalonins es mostra favorable al fet que l’Ajuntament ajudi la Penya, segons un estudi encarregat pel club

  0
  dgl2468web.jpg

  27/03/2017 – La promoció que realitza el Divina Seguros Joventut de la ciutat gràcies a la seva activitat esportiva equival a una campanya valorada entre 1.2 i 1.6 milions d’euros.

   

  L’acord de compravenda del paquet d’accions majoritari que el Joventut SAD té a la Zona Esportiva Mas Ram i que cedirà a l’Ajuntament de Badalona ha estat una de les notícies més rellevants dels darrers mesos en el panorama polític i esportiu badaloní.

   

  Mentre la Penya negociava amb el govern, el club va encarregar un estudi d’impacte de marca a l’empresa Relevance Marketing, institució que ha realitzat un miler d’enquestes a persones de Badalona, Catalunya i la resta d’Espanya per conèixer amb detall quin és el retorn que genera el Divina Seguros a Badalona.

   

  Les conclusions d’aquest estudi (clic per llegir-lo complet) indiquen que la Penya és el principal símbol de la ciutat, ja que així ho pensen el 40% dels enquestats (el 28% no en saben identificar cap).

   

  De la mateixa manera, un 87% de les persones entrevistades reconeix que l’activitat del Divina Seguros Joventut ha tingut un impacte positiu per Badalona. Els enquestats creuen que la Penya aporta 'visibilitat', 'integració', 'unió', 'planter', 'impacte econòmic', 'turisme' i 'cultura d'esportivitat' al municipi.

   

  Un 90% diu ‘sí’ al suport de l’Ajuntament

   

  Una de les preguntes més importants plantejades per l’estudi de Relevance és copsar l’opinió dels badalonins i badalonines al voltant de si l’Ajuntament ha d’oferir suport institucional a l’entitat verd-i-negra.

   

  L’estudi dictamina que un 89% dels ciutadans de Badalona es mostren favorables, mentre que a Catalunya (87.3%) i a la resta d’Espanya (86.9%) el percentatge és gairebé el mateix.

   

  Els badalonins creuen que les principals fórmules de suport al club són el patrocini esportiu (71%), la cessió d'instal·lacions (61%) i la promoció de campanyes (57%).

   

  En referència directa a la possibilitat de venda d'actius a l'Ajuntament per part del Joventut SAD, un 70% dels enquestats es mostra favorable a l'operació, i només un 8% manifesta la seva disconformitat.

   

  Segons l’estudi, l'activitat de la Penya genera una visibilitat en mitjans equivalent a uns 12,6 milions d’euros cada temporada i la promoció que rep Badalona a causa de l’associació del club amb la ciutat equival a una campanya valorada entre 1.25 i 1.64 milions d’euros, en funció de si el Divina es classifica per la Copa del Rei i/o els Playoffs de lliga.