Solució per al mercat provisional del Fondo

  0
  40
  IMG_4792.JPG

   01/02/2014 – La carpa serà finalment enderrocada, tal i com estava previst inicialment, i el govern local es compromet a edificar un equipament socio-cultural pel barri.

  Fa mesos que prop d’una vintena d’entitats de l’antic districte 8 – La Pau, Lloreda, La Colina i Fondo-Sistrells- reivindiquen que el mercat provisional del Fondo, als carrers de Verdi i Mónaco i en desús després de la inauguració del mercat nou, a Santa Coloma, sigui reaprofitat per instal·lar-hi equipaments socio-culturals. El govern local sempre ha argumentat que es tracta d’una actuació pressupostàriament inassumible i, fins ara, la situació estava bloquejada.

   

  Aquesta setmana, algunes de les associacions de la zona i l’Ajuntament han arribat a un acord que compromet l’administració local a presentar, abans de final del mandat, el 2015, un projecte d’equipament socio-cultural de 800 a 1.000 metres quadrats que s’ubicarà en aquest districte, i que tindrà un cost aproximat de 800.000 a 1.000.000 d’euros.

   

  Els serveis que s’oferiran en aquest equipament, explica l’Ajuntament, seran sotmesos a la participació ciutadana a través de les entitats signants de l’acord –les associacions de veïns dels quatre barris-. L’infraestructura es construirà, entre 2015 i 2016, amb el pressupost d’inversions del proper mandat municipal (2015-2019).

   

  Així doncs, el mercat provisional del Fondo es desmantellarà, tal i com estava previst inicialment, i tornarà ser zona verda.

   

  El col·lectiu d’entitats que formen la comissió veuen amb bons ulls la proposta, a excepció d’alguna opinió discordant. Algunes veus han expressat els seus dubtes, en el sentit que el futur equipament es finançarà amb la inversió del proper mandat i temen que un hipotètic canvi de govern dilueixi el compromís. No obstant, els representants de les entitats asseguren que hi estaran molt a sobre per garantir que l’acord es compleixi. 

   

  Reactivació del centre cívic de La Colina 

   

  Un altre dels acords és reactivar el Centre Cívic La Colina com a Oficina Municipal de Districte, que va ser clausurada durant aquest 2013 per una reestructuració de personal, a més de remodelar l’espai destinat a gent gran en aquest centre cívic. Encara no s’ha concretat la data exacta d’aquesta mesura.

   

  Un paquet d’inversions amb polèmica

   

  Dins l’acord firmat per les quatre entitats veïnals, s’inclou un paquet d’inversions de 2,1 milions d’euros per arranjar diverses zones del districte que va despertar veus discordants. Diverses fonts, tant de les pròpies associacions signants com de les que no estaven presents, expliquen que el destí d’aquests recursos ni s’ha negociat ni s’ha obert a la participació ciutadana. D’altra banda, els representants de les entitats presents en la signatura van agrair que l’Ajuntament dediqui diners a mantenir carrers i àrees molt degradades.