Una exposició del Museu repassa l’evolució de la roba interior en els darrers 200 anys

    0
    33
    intimitats.jpg

    03/03/2015 –  L’exposició, que serà itinerant, recull més d’un centenar de peces femenines i masculines procedents dels propis fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars. 

    El Museu de Badalona acull des de fa uns dies l’exposició Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI, desenvolupada pel Museu de Badalona i produïda conjuntament amb l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Mostra l’evolució de la roba interior en els darrers dos segles, d’acord amb el canvi de mentalitat i de les convencions socials. Així, el visitant podrà veure com la roba interior ha viscut una autèntica revolució en un context de canvis profunds en els costums, l’economia, la tecnologia, la moral o l’estètica.

     

    L’exposició, que serà itinerant, recull més d’un centenar de peces femenines i masculines procedents dels propis fons del Museu de Badalona, del Museu Tomàs Balvey de Cardedeu i de col·leccions particulars. Els visitants descobriran l’evolució de peces encara habituals (calces, calçotets, mitges i combinacions), però també d’altres que han caigut en desús i que van tenir un paper fonamental en el vestuari de generacions anteriors (lligacames masculines, cinturó sanitari i draps higiènics).

     

    Es mostren sobretot peces quotidianes que s’han escollit precisament perquè són molt representatives de la societat i dels seus criteris morals. Encara que no s’ha ignorat la roba interior masculina, és innegable el predomini de la femenina, que ha canviat molt més d’acord amb els rols que la societat ha atribuït a cada gènere.

     

    Intimitats. La roba interior del segle XIX al XXI també incorpora elements gràfics i un recull d’imatges que es podran veure a través de diverses pantalles. La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al diumenge 14 de juny amb el següent horari: de dimarts a dissabte, de 17 a 20 hores i diumenge, de 10 a 14 hores. Els grups podran visitar-la en horari matinal prèvia petició.

     

    La mostra anirà acompanyada d’un programa complementari que contempla diferents visites guiades, la primera de les quals aquest diumenge, i conferències.