Set municipis de l’àrea metropolitana impulsen un festival de dansa conjunt

  0
  29
  Trobada_cultura 2.JPG

  12/04/2017 – La primera edició tindrà lloc la primavera de 2018; el projecte ja compta amb 800.000 euros de Barcelona.

  Badalona i sis municipis més de l'àrea metropolitana, entre elles Barcelona, celebraran a partir del proper any 'La Quinzena. Festival Metropolità de Dansa', un projecte cultural que va començar a caminar al novembre a L'Hospitalet i que fa uns dies va tenir continuïtat al Centre Cultural El Carme.

   

  La Quinzena celebrarà la seva primera edició la segona quinzena de març de 2018 i neix amb la voluntat d’esdevenir un espai que, sense perdre l’estructura clàssica de festival, esdevingui estable i atorgui el màxim protagonisme possible a la dansa en un període anual concret. Els seus principals objectius: millorar la percepció social envers la dansa, implicar en la seva programació al conjunt dels equipaments públics (i en la mesura del possible, els privats), esdevenir una activitat cultural hegemònica viscuda intensament pel sector i amb alta implicació dels agents públics.

   

  La Quinzena comptarà amb una programació internacional i nacional de qualitat, raonablement eclèctica, amb un interès potencial per a públics amplis i amb la voluntat d’implicar-se en aspectes col·laterals, com conferències, masterclass… També hi haurà producció de continguts nous amb companyies locals. En aquesta línia, La Quinzena crearà una programació de dansa de qualitat en escenaris atípics, que impliqui escoles i centres de dansa i que generi diàlegs entre companyies i grups no professionals.

   

  De la primera edició de La Quinzena s’encarregarà un equip integrat per representants dels diferents ajuntaments. Jordi Agelet serà el representant badaloní d'un equip coordinat a nivell tècnic i de producció executiva per Pia Mazuela. En una segona edició, La Quinzena nomenarà un director/a mitjançant procediment públic.

   

  Pel que fa al seu finançament, La Quinzena es posa en marxa amb una aportació inicial de 800.000€ a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona. A aquesta xifra s’afegiran les que la resta de municipis puguin aportar.