Xavi Bassas, director tècnic UE Montgat: “Han sigut anys complicats a l’entitat”

  0
  75
  Manel Expósito
  El club montgatí tornar a Copa Catalunya després de patir un descens administratiu de lliga EBA a Segona Catalana
  La temporada 2012 – 2013 va ser màgica i històrica a Montgat. El club dirigit pel tècnic badaloní Xavi Bassas va assolir l’anhelat ascens a lliga EBA. Un any més tard, la salvació esportiva es va aconseguir sobre la pista però una mala gestió administrativa va ensorrar el club fins a Segona Catalana. Un descens fins al pou del bàsquet territorial català.

  Sis temporades més tard, la UE Montgat ha reconduït el club a tots els nivells i tornar a treure múscul a escala administrativa, econòmica i esportiva. El Diari de Badalona coneix de primera mà i amb l’entrenador del primer equip, Xavi Bassas, com han estat aquest etern lustre de malson.

  Sis temporades sense que la UE Montgat trepitgés la màxima categoria autonòmica i les heu viscut de tots els colors.

  Correcte. Vam viure l’anhelat ascens a lliga EBA, amb una estructura construïda per jugar en aquesta categoria, assolint la salvació per mèrits esportius. Però també vam patir en primera persona la cara trista de trobar-te amb un descens administratiu a causa d’una mala gestió de la directiva d’aquell moment. Vam haver de remar per intentar tornar a situar un dels clubs amb més història d’aquest país en el lloc que li correspon. Han sigut anys complicats i tornem a estar a Copa Catalunya. Ara l’objectiu és mantenir-nos i més endavant intentar replantejar-nos novament la fita de lliga EBA, recolzant-nos en les categories inferiors. Ara mateix tenim més de 200 nens federats i volem generar jugadors que puguin arribar al primer equip.

  El descens administratiu va ser fins a Segona Catalana. Des d’aquell moment l’objectiu ja era formar un bloc sòlid per anar enllaçant ascensos?

  La idea és anar temporada a temporada però amb l’objectiu de recuperar les categories perdudes a llarg termini i amb jugadors de la casa com Jordi Sánchez o en Guillem Baluda. Dues referències al club que han anat remant des de baix de tot, així com en Pol Balletbó, amb moltes temporades al club. Ells veien molt lluny arribar a Copa i ho estan fent amb minuts importants. Hi ha molta feina al darrere.

  S’havia de convèncer els jugadors des del primer dia que s’havia de recuperar nivell?

  Tant a curt com llarg termini era difícil. Jo havia de liderar el projecte perquè la gent estava amb el cap baix. Va ser un cop molt dur. Ells hi deia que havien de pensar en gran i res de pensar en petit ni ajupir el cap. Els hi vaig dir que s’havia de treballar bé i a partir de la feina ben feta arriba la recompensa. I en aquest cas hem tornat a Copa Catalunya.

  Assolir l’ascens a Lliga EBA no és gens fàcil. Si observem els equips veïns, Sant Adrià no ho ha aconseguit fins fa tres anys, Sant Josep fa dues temporades i Ademar i Badalonès, l’anterior.

  A partir de l’experiència que tenim, primer hem volgut consolidar el club a nivell econòmic i de mica en mica s’està aconseguint. Tenim una solvència i una tranquil·litat en aquest sentit. Estem generant estructura i això ho valoren els jugadors, com també la feina social que hem fet, com el vincle solidari amb Costa d’Ivori.

  Ha afavorit a nivell esportiu viure dos ascensos en poc temps per tornar a recuperar múcul?

  En aquest sentit no. El fet d’haver apostat per categories inferiors sense tenir una primera referència com és el primer equip, això no ens ha ajudat a tenir categories inferiors a Preferent. Tenir tan a prop una ciutat com Badalona, amb clubs com Ademar o Sant Josep a Copa Catalunya, preferien anar allà. Hem tingut joves amb talents que han marxat per aquest motiu. L’objectiu del jovent d’ara és estar en un club que estigui al més aviat possible. Cal trobar aquest equilibri entre formació i competició. En això estem.

  De quina manera s’ha plantejat la temporada?

  Tenim clar que si estàvem treballant des de feia temps amb un grup fidel de jugadors, havíem de seguir confiant en ells. Però també ser conscients que s’havia de reforçar el grup en poc espai de temps. I a partir d’aquí s’ha format un equilibri entre joventut i experiència.

  Quin és l’objectiu?

  S’ha de treballar bé i la bona feina serà recompensada. Ens hem de consolidar a Copa i al tram decisiu ja veurem. Puc avançar, però, que el club està preparat econòmicament per fer el salt.

  Com a badaloní, i ex entrenador d’ Ademar i Sant Josep, com veus la temporada dels equips?

  No tinc gaire temps per fer seguiment dels equips veïns però com a badaloní m’agradaria veure molts equips del Barcelonès i el Maresme a lliga EBA.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí