L’AVV La Salut Alta encapçala la campanya pro-càmeres de vigilància

    0
    29
    IMG_2301.JPG

    17/07/2012 – L'entitat veïnal ha començat a repartir sol·licitud de signatures amb el seu escut amb l'objectiu de desmentir que fos el Partit Popular l'impulsor de la iniciativa per col·locar càmeres de videovigilància a la via pública.

    Després de la polèmica suscitada pels fullets repartits al passeig de La Salut sol·licitant signatures per demanar a l’Ajuntament la instal·lació de càmeres de seguretat al carrer amb l’objectiu de combatre la delinqüència, el Partit Popular no va tardar en fer-se un pas enrere i desentendre’s de la qüestió. El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, va explicar que les impulsores de la iniciativa eren les associacions de veïns de La Salut Alta i de Sant Joan de Llefià Alt, i que si el regidor Salvador Lerma i la coordinadora de La Salut, Julia Sánchez, van estar informant i deixant fullets a les botigues era per donar un cop de mà a les entitats.

     

    Ahir mateix va acabar de completar-se el cop de timó i l’AVV de La Salut Alta va agafar la capdavantera de la demanda i va estar repartint fullets; els comerciants del barri van tornar a rebre sol·licituds de signatures, tot i que ara l’escut de l’entitat veïnal presideix cada fullet, dissipant així els dubtes sobre qui demana les càmeres de vigilància. El text, a més, inclou una petita modificació:

     

    “…los vecinos del barrio de La Salud y Llefiá queremos que el Ayuntamiento instale cámaras de video-vigilancia en La Salud y Llefiá…”

     

    Ara són el habitants de tots dos barris que demanen càmeres per tots dos barris. En els fullets repartits la setmana passada, en canvi, eren els veïns de “La Salut i voltants” els qui demanaven càmeres pel “passeig de La Salut”. Això va encendre el malestar de l’Associació de Comerciants de La Salut, que no entenia perquè dues entitats veïnals d’altres parts del barri volien ficar mà en la seva zona d’influència directa sense ni tan sols consultar-s’ho.

     

    Ahir al matí, quan els membres de l’associació de La Salut Alta encara no havien començat a repartir els fullets modificats, no obstant, diversos comerciants consultats per aquest diari relataven que el regidor i la coordinadora del barri anaven explicant per les seves botigues, la passada setmana, que les sol·licituds de signatures per instal·lar càmeres de seguretat era una iniciativa pròpia del govern. “Inclús ens mostraven els seus carnets acreditatius per demostrar que pertanyien a l’administració pública”. De fet, el cap de setmana, algun botiguer demanava a la clientela que firmés la sol·licitud “portada pel PP” per posar càmeres.