El govern local posposa la presentació del nou contracte de neteja municipal

  0
  36
  IMG_5202.JPG

  29/05/2013 – La presumible falta d'acord amb l'oposició provoca que el govern hagi de continuar negociant; més d'un centenar de treballadors i treballadores de la neteja s'apleguen a les portes del Ple per fer pressió.

  Tot i que estava previst que ahir el Ple municipal debatés el nou contracte de la neteja dels edificis municipals, el govern local va retirar el punt de l’ordre del dia a última hora. Presumiblement, la falta d’acord i conseqüent negativa de CiU -PSC i ICV-EUiA havien mostrat ja el seu rotund ‘no’- va provocar que l’equip de Garcia Albiol hagi preferit continuar negociant la proposta amb l’oposició i els treballadors. Sembla, doncs, que la pressió que la plantilla de FCC ha exercit durant la darrera setmana ha estat efectiva.

   

  Ahir a la tarda, la mobilització de treballadors i treballadores no va ser menor. Més d’un centenar de persones es van congregar a les portes de la Casa de la Vila des de l’inici del Ple per fer-se escoltar de valent. El comitè de treballadors ha afirmat que l’executiu municipal els ha convocat, en principi la setmana vinent, per seguir parlant de les modificacions del contracte. Els representants laborals insisteixen en què ja no tenen molt més per oferir, que els sous ja són suficientment baixos i que si els hi resten més complements posaran en una situació delicada a moltes famílies. En aquest sentit, consideren que durant molts anys les empreses s’han estat lucrant de valent i que, si s’ha de retallar per algun lloc, hauria de ser dels seus beneficis.

   

  Des del govern municipal no es van voler avançar les condicions de la plica del nou contracte, ja que no es poden conèixer fins que es faci públic. El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, va assegurar que no tenen cap problema amb el personal de la neteja i manifestà que si els treballadors tenen alguna inquietud l’han de dirimir amb la seva empresa, FCC.

   

  Manifestació doble

   

  La plaça de la Vila va viure ahir les reclamacions de diferents sectors socials. A les dones i homes de la neteja municipal es va unir més tard la manifestació convocada per l’Assemblea d’Aturats i Aturades de Badalona, que va partir des de la plaça dels Països Catalans fins el centre de la ciutat, passant pel punt de protesta dels tres treballadors en vaga de fam a Coll i Pujol. La protesta a les portes del consistori va aplegar un total de quasi 300 persones entorn d’un sol tema: el treball en perill, o l’atur, en qualsevol cas.

   

  A l’interior de l’edifici, els representats de l’assemblea d’aturats badalonins van exigir més accions de l’administració per pal·liar el greu problema de la desocupació, a través d’una moció presentada per ICV-EUiA, que va acabar sent aprovada. El debat es va centrar, sobretot, en un pla d’ocupació de l’IMPO per a 200 persones i els seus mètode i criteris de selecció, un dels quals és estar empadronat a Badalona des de fa més de 3 anys.