L’Ajuntament contracta una seixantena de persones per a diferents serveis municipals

  0
  41

  09/07/2016 – A través de plans d'ocupació, una bona part s'han incorporat a Serveis Socials; no es tracta de llocs de treball estructurals.

  La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona s’ha vist reforçada amb la incorporació de 23 persones que han estat contractades gràcies a un Pla d’Ocupació subvencionat per la Diputació de Barcelona, vinculat al Programa complementari de foment de l’ocupació i de suport a la integració social en el marc del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019”.

   

  Els treballadors i treballadores, que estaven en situació d’atur, han estat contractats per un termini de sis mesos amb una jornada laboral completa. Aquest procés s’ha dut a terme conjuntament amb l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO).

   

  Es tracta principalment d’informadors que treballaran en tasques d’integració social, administratius i també un parell d’agents comunitaris que actuaran en el pla de prevenció i control del mosquit tigre i que ocuparan places no estructurals de la Regidoria de Serveis Socials.

   

  Una de les funcions d’aquest programa de foment de l'ocupació és donar suport a plans locals d'ocupació per a la contractació de personal administratiu i/o informadors/es dels serveis socials municipals amb la finalitat última de reforçar la tasca d’aquests equips.

   

  Aquest mateix pla d’ocupació també ha permès la contractació de gairebé 40 treballadors i treballadores més que estaven a l’atur i que des de principis de juliol s’han incorporat a diversos serveis municipals sense ocupar en cap cas places estructurals. Sumant les incorporacions a Serveis Socials, en total són una seixantena les persones que han estat contractades a través d’un pla d’ocupació que finalitza el 31 de desembre.

   

  Aquestes persones estan en seguiment als serveis socials. A causa de les seves característiques de vulnerabilitat (discapacitat, majors de 55 anys, dones amb càrregues familiars, atur de llarga durada, problemes de salut, etc.), els tècnics d’integració sociolaboral dels serveis socials han dissenyat un pla d’acompanyament per garantir l’èxit de la inserció laboral.

   

  L’ajut econòmic destinat a aquest pla d’ocupació és de 864.000 euros.