Les ‘vaquilles’ tornen al parc del Gran Sol aquest cap de setmana

  0
  59
  vaquilles.jpg

  20/06/2014 – Els barris de Sant Joan de Llefià, Bonavista i Manresà s’omplen de festes.

  Malgrat l’amenaça de pluja del passat cap de setmana, un cop més, diversos barris han tornat a estar de festa major i aquest cop han agafat el relleu: Sant Crist de Can Cabanyes, Sant Antoni de Llefià, Sant Joan de Llefià, el Raval, Gorg, la Pau i Coll i Pujol. Ara, les festes continuen a Sant Joan de Llefià, Bonavista i Manresà.

   

  Des del Poliesportiu Municipal de Sant Crist, la seva associació de veïns va celebrar durant tres dies les seves festes (divendres, dissabte i diumenge), marcades per les activitats infantils, esportives i culturals, com l’exhibició de tai-txi, hip-hop i l’actuació del grup d’haveneres Monjuich i l’associació juvenil la Mussara; però també la realització d’una sardinada i botifarrada popular, on centenars de veïns van degustar més de 50 quilos de sardines. Un espectacle de sevillanes a càrrec del grup de ball de l’AV de Sant Crist de Can Cabanyes van posar el punt i final a les seves festes. En canvi, des del barri del Raval, la plaça del Mag Li-Chan va acollir les festes de la seva associació on es va celebrar una botifarrada solidària i una exhibició de les activitats que es realitzen a l’AV, com salsa, ioga i sevillanes. A més, també una exposició de quadres i un concurs de truites. Destacar que van recollir més de 250 Kg d’aliments -una gran part invertit per l’AV del Raval-, que ha anat destinat al Banc d’Aliments de Badalona, ja que la recaptació econòmica que es va recollir amb la botifarrada també ha anat destinat al Banc d’Aliments. Per altra banda, el barri de la Pau també va estar de festa major el passat cap de setmana a càrrec de l’esplai Buenoyqué i el Casal de Joves El Lokal, en què van iniciar a la plaça Illa dels Músics, amb el festival de fi de curs i un concurs de tapes. Tot seguit, van celebrar un concert per a joves, activitats infantils, festa de l’escuma i una botifarrada popular.

   

  Sant Joan de Llefià

  Amb l’arribada de la festivitat de Sant Joan, l’AV de Sant Joan de Llefià – Gran Sol està de festa major i tot i que oficialment les van iniciar aquest dimecres amb el pregó del fundador de la Casa de Córdoba de Badalona, Pascual Serrano, el passat dissabte, 14 de juny, el Centre Cívic La Salut va acollir la festa de fi de curs de les activitats que es realitzen a l’entitat, i amb una sala plena de gom a gom, van passar per l’escenari els grups de ball Atelier, el Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza i alumnes de la mateixa associació de veïns, entre altres. El pregoner Pascual Serrano va fer memòria de la seva ciutat, Córdoba, però també de la bona evolució que ha tingut Badalona al llarg dels anys, destacant que l’AV del Gran Sol “ha estat una gran lluitadora dia a dia per millorar el barri i la ciutat”. Serrano va finalitzar animant als veïns a estar al costat de l’associació. També, el dijous 19 de juny, més de 300 persones grans van gaudir d’un berenar i sopar per homenatjar als socis amb més edat de l’associació. Ara, aquest cap de setmana, dies 21 i 22 a les 19.30h, es ralitzarà l’acte central, la ‘suelta de vaquilles’ amb un total de vuit vaques braves per cada dia. Per altra banda, dissabte es realitzarà una sardinada a partir de les 21.30h. Finalment, aquestes festes s’acomiadaran el proper dimarts, 24 de juny, amb l’actuació del grup Requiebros.

   

  Per altra banda, l’AV de Sant Joan de Llefià Alt dels Pins iniciarà les seves festes aquest dissabte, 21 de juny a les 17h, a la plaça de la Pipa, amb el tradicional ‘chupinazo’, lectura del pregó, berenar d’homenatge a la tercera edat i actuacions de hip-hop i sevillanes, entre altres. De cara al dissabte es realitzaran el torneig de petanca i continuaran les actuacions musicals i de ball, com del grup Costa Romero que farà tribut a ‘Los Chichos’ a les 21.45h. Diumenge a les 10.15h hi haurà la tradicional exhibició de cavalls, que donarà pas durant tot el dia a actuacions de country, sevillanes i dansa del ventre, entre altres. Les festes continuaran fins dimarts, 24 de juny, amb activitats infantils i una xocolatada (18h) i les actuacions de l’escola Pere de Tera i del ‘Rincón Extremeño’ posaran el punt i final a les Festes de Sant Joan de Llefià Alt.

   

  Bonavista i Manresà

  Aquest dissabte, 21 de juny de 12 a 22h, l’AV de Bonavista celebra les seves festes majors a la Pista Poliesportiva del barri, situada al carrer Eliseu Maifrèn, s/n. I amb un sopar de germanor i ball adreçat a tot el públic, l’AV del barri del Manresà celebraran les Festes de Sant Lluís el dissabte a partir de les 21 hores al Camp de Fútbol de Manresà.