L’Olímpic, a l’espera de poder tornar a acollir grans esdeveniments no esportius

  0
  pavello_0.jpg

  16/09/2016 – El president de la Penya lamenta que no s'hagi fet cap gran inversió les dues darreres dècades.

  Fa poc menys d’un any i al·legant motius de seguretat, el govern municipal va decidir que el Palau Olímpic havia de ser clausurat com a espai per a celebrar-hi grans esdeveniments. L’Ajuntament va denegar el permís per a un concert d’Antonio Orozco a pocs dies de la data assenyalada, fet que va obligar a canviar d’escenari i va aixecar malestar dins de la Penya. Uns mesos més tard, la situació no ha variat. L’estadi no ha tornat a acollir cap gran acte no esportiu.

   

  El president Villacampa assegura que van escometre les obres que exigia el Consistori, per motius d’aforament i evacuacions, assessorats per un gabinet d’enginyers contractat. A dia d’avui, apunta, estan pendents d’un informe de Bombers que l’Ajuntament haurà de revisar per tornar a tenir llum verda i poder obrir les portes del Palau a actes que vagin més enllà del bàsquet. “S’han de tornar a fer grans esdeveniments perquè l’Olímpic sigui un pol d’atracció. L’impacte econòmic és molt positiu per tothom. Aquesta situació és trista”, lamenta Jordi Villacampa.

   

   

  "Sense el bàsquet, Badalona perdria el seu gran referent"

   

   

  “Hi ha ciutats que tenen un teatre; un edifici; un monument… n’hi ha d’altres que es vinculen amb el futbol, l’hoquei, l’handbol. Badalona, sense el bàsquet, perdria el seu gran referent”. Jordi Villacampa té clar que l’esport al qual ha dedicat i dedica la seva vida és el símbol de la ciutat. I, sens dubte, que el màxim exponent material del basquetbol al nord del Besòs és el Palau Olímpic, una de les icones de la localitat els darrers 25 anys.

   

  “L’element distintiu d’una ciutat s’ha de cuidar. El Joventut ha portat i porta el nom de Badalona arreu. Els que hem tingut la sort de poder viatjar per diferents països i territoris, hem comprovat que a fora de la ciutat som admirats. Aquí sembla que ens hi hem acostumat”, afirma l’exjugador en una barreja de comprensió i nostàlgia. El pavelló no passa pel seu millor moment, sens dubte. Després d’un quart de segle sense grans inversions per renovar l’equipament, de propietat municipal però cedit al Divina Seguros Joventut, el Palau Olímpic pateix el pas del temps i la manca de manteniment, segons el president del club verd-i-negre.

   

  “Aquest pavelló té molta història i em sap greu que no hagi pogut rebre una gran inversió des de fa 25 anys. Això és una llàstima perquè l’Olímpic es va degradant”, recalca. “Falta una inversió important per a la teulada. Nosaltres no ho podem assumir. Tots ens hauríem de posar d’acord com a ciutat perquè aquest estadi funcioni durant molts més anys”, considera.

   

  Per commemorar els 25 anys de la inauguració del pavelló badaloní més emblemàtic, el Diari de Badalona ha volgut per coincidir a la pista central a tres mites de l'Olímpic: Jordi Villacampa, Miquel Nolis i Xavi Ballesteros. Per llegir la resta del reportatge, feu clic aquí