L’última empenta

  0
  65
  Bdnllevant.jpg

  22/04/2014 –  Un cop completada la 35 jornada de lliga, i a falta de tres partits per concloure el campionat, el CF Badalona està virtualment salvat però li falta l’últim pas per poder certificar-ho matemàticament. L'haurà de donar dissabte al Centenari contra el Vila-real B. 

  22/04/2014 –  Un cop completada la 35 jornada de lliga, i a falta de tres partits per concloure el campionat, es pot dir que el CF Badalona està virtualment salvat, però que li falta encara un petit pas per poder certificar-ho matemàticament. La derrota a Elx per 2-0 ha deixat els escapulats amb 43 punts i segueixen mantenint un bon coixí de seguretat: 9 punts respecte del descens directe (que marca el Prat, amb 34) i de 7 respecte de la plaça de promoció de descens, que ara ocupa el Mestalla (36). Queden només 9 punts per jugar i, per tant, respecte del descens directe la permanència ja és un fet. El Prat és l’únic que podria atrapar els de Piti Belmonte (sempre hi quan ho guanyessin tot i el Badalona no sumés cap punt), però si mirem el goal-average els escapulats no han de patir. En els duels directes hi ha empat (0-0 en els dos partits), però si anem a la diferència general de gols el Badalona té un +1 i els pratencs, un -15.

  Pel que fa a la promoció de descens, és on cal rematar la feina per evitar maldecaps. Així, el Badalona buscarà una victòria dissabte al Centenari (18.00 h) contra el Vila-real B que certifiqui definitivament la salvació sense haver de mirar que fan els seus rivals, principalment un Mestalla que rebrà a casa el Prat en un duel fratricida entre dos equips amb l'aigua al coll. L’escenari sembla ideal perquè dissabte els escapulats enllesteixin la salvació. Primer, perquè a casa el Badalona s’està mostrant força solvent. Els de Piti Belmonte no cedeixen una derrota al camp del Centenari des del passat mes de novembre, quan van caure per 2-3 contra el Llagostera. Des d’aleshores, a casa han sumat sis victòries i quatre empats. I segon, perquè es trobaran un Vila-real que ja té la feina feta. Amb 48 punts ja està salvat matemàticament i no es jugarà res. Assegurar aquests tres punts permetriien al Badalona poder afrontar ja amb tota la tranquil·litat del món les dues últimes jornades, on s'ha de trobar dos rivals complicats (Huracán a fora i Lleida al Centenari) que segueixen vius en la lluita per la promoció d’ascens.