Sanitaris creuaran el desert per escenificar el treball fet a la pandèmia

  0
  55

  Quatre professionals de Can Ruti participaran a la Titan Desert

  El proper 8 de maig arrencarà al Marroc la Titan Desert, una de les curses de bicicleta de muntanya per etapes més exigents del planeta, i ho farà amb la representació d’un equip format per professionals de l’Hospital Germans Trias. El ‘Rutitans’, nom amb què han batejat l’equip, està format per professionals de diferents àmbits de l’Hospital, principalment de l’UCI, i afronta el repte d’acabar la cursa com una al·legoria del que ha significat la lluita contra la pandèmia a l’hospital.

  L’equip està integrat per quatre treballadors de Germans Trias: dos professionals d’infermeria, en Xavi Segura i la Diana Díaz; un metge intensivista, en Marc Fabra, i un uròleg, en Joan Areal. Amb aquesta configuració, l’equip competirà per acabar la cursa de sis etapes que creua els Atlas marroquins i s’endinsa al desert del Sàhara a través del poble de Merzouga.

  No ‘abandonar’ els companys

  La idea de crear aquest equip va néixer el 2021, quan el Marc Fabra, que estava inscrit a la competició, no hi va poder participar per l’alta pressió assistencial que hi havia a l’UCI en aquell moment a causa de la 5a onada. “Amb les UCI Covid-19 obertes a aquelles alçades, no em va semblar ètic marxar i deixar els companys amb menys efectius. Vaig demanar si em podien passar la meva inscripció a l’edició d’enguany, que s’ha de celebrar del 8 al 13 de maig. Se’m va ocórrer que podíem aprofitar aquesta participació a la Titan per donar testimoniatge del què portem vivint des de fa més de 2 anys. I així van néixer el projecte i l’equip!”, explica en Marc Fabra.

  “Volem donar un testimoni de la lluita que ha significat aquesta pandèmia també en un camp com l’esportiu, perquè per nosaltres ha estat un continu de tenir gent ingressada”, afegeix en Xavi Segura. Un dels moments més importants de l’entrenament dels Rutitans serà el primer cap de setmana de l’abril, quan tot l’equip es desplaçarà al Desert dels Monegros per fer una travessa de dos dies en el terreny més proper i similar al que es trobaran al Marroc.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí