Una plata històrica

  0
  52
  mireia belmonte medalla2.jpg

  01/08/2012

  Mireia Belmonte ha guanyat la medalla de plata en els 200 metres papallona amb un temps de 2:05.25 . La badalonina ha inaugurat el medaller espanyol i és la primera atleta de la ciutat que en guanya una.

  Mireia Belmonte ha guanyat la medalla de plata en els 200 metres papallona amb un temps de 2:05.25. La badalonina ha inaugurat el medaller espanyol i és la primera atleta de la ciutat que en guanya una. Amb aquest metall, Belmonte aconsegueix la cinquena medalla en la història espanyola de la natació, la primera catalana i la primera en categoria femenina. A més, l'excepcional 2:05.25 es converteix en el nou rècord d'Espanya.

  Lluny de la estratègia de les sèries i les semifinals, Belmonte ha saltat a l'aigua amb la voluntat de marcar terreny des del principi. El temps de reacció ha estat millor que el de les sèries i el de les semifinals, i l'esforç i el dinamisme han donat el seu fruit des del primer parcial que Belmonte ha tancat segona 3 dècimes per darrera de la xinesa Liu (28:32).

  Però la nadadora badalonina havia saltat a l'aigua com un tauró assassí, i sense estar pendent de les demés, ha tancat el segon tram al capdavant de la prova. La meitat de la feina ja estava feta, i amb un notable tercer tram (32:26) deixava tocades de mort a gairebé totes les competidores, entre d'elles, la xinesa Liu. Però la seva compatriota Jiao, que havia aconseguit el segon millor temps a les semifinals, encara tenia molt a dir. Rebaixant amb facilitat els 32 segons (31:31), ha avançat Belmonte en els 25 últims metres i s'ha endut un or que Belmonte practicament tenia a la mà.