El PSC presentarà una moció sobre el 9N alternativa a la de CiU i ICV-EUiA

  0
  28
  IMG_6792.JPG

  24/09/2014 – Els socialistes expressen el seu suport a la llei de consultes populars no referendàries, però consideren que la llei no empara una pregunta pròpia d’un referèndum.

  El PSC va presentar ahir una petició per incloure una moció pròpia al Ple extraordinari demanat per CiU i ICV-EUiA, juntament amb ERC i CUP. La moció té por objecte que, a més de debatre el document de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis, que presenten els grups sol·licitants del Ple, aquest pugui també debatre i votar la posició del PSC.

   

  A la moció, els socialistes expressen el seu suport a la llei de consultes populars no referendàries, però consideren que la llei no empara una pregunta pròpia d’un referèndum. El PSC considera que “no hi haurà una solució estable a l’actual situació que no passi per sotmetre-la al vot ciutadà”, però que si la consulta no és legal i acordada, no hi haurà possibilitat de fer-la.

   

  L’inclusió de la moció del PSC dins el ple extraordinari demanat per CiU i ICV-EUiA no està assegurada, no obstant. La decisió està en mans de l’alcalde, que podria relegar la proposta socialista fora de la sessió extraordinària, obligant així al grup municipal a incloure-la dins el ple de la setmana vinent.

   

  Maite Arqué: “No entenc la postura del PSC”

   

  L’exalcaldessa i històrica socialista badalonina Maite Arqué assegura no entendre, en alguns moments, la posició que el PSC està adoptant pel que fa al dret a decidir. “Hi ha una llei –la llei de consultes- que ells també han aprovat, que empara legalment la votació; no entenc la postura del PSC en alguns moments”. Arqué, recordem, encapçala, com a figura particular, el Pacte Local pel Dret a Decidir, al voltant del qual s’hi agrupen centenars de persones i desenes d’entitats locals.