Badalona regularà la instal·lació dels clubs de cànnabis

  0
  67
  LAVANGUARDIA_G_17376683519-kiqG-U402082137518Q4F-992x558@LaVanguardia-Web.jpg

  30/01/2017 – Una comissió amb tots els grups municipals determinarà les condicions d'obertura dels locals, que seran regulades per un pla especial urbanístic, i no una ordenança.

  Badalona es posarà enguany mans a l'obra amb la regulació de les associacions de fumadors. El funcionament d'aquests establiments i les possibles friccions que es poden produir amb el veïnat del seu entorn va ser tema de debat el darrer ple municipal, quan el govern es va comprometre a impulsar una comissió de la qual formessin part tots els grups per tal de consensuar una normativa que determini l'obertura d'aquests locals.

   

  A dia d'avui, existeixen una desena d'associacions de fumadors repartides per tota la ciutat, i alguna més en tràmit que obriria properament. Es tracta de negocis, però, que no requereixen la petició de permisos especials si no han de fer determinades obres, i que es poden posar en marxa amb una senzilla comunicació, explica el regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó. En aquest sentit, diu, l'Ajuntament no pot limitar l'obertura, només canalitzar-la.

   

  Partit Popular i Ciutadans van insistir molt en la necessitat de posar normes en la proliferació d'aquestes entitats. De fet, denunciaven que hi ha barris com el Progrés on es concentren diversos locals en molt poc espai, i que la proximitat a centres escolars de la zona no és adequat.

   

  Lladó recorda que ja existeix una llei catalana que regula el funcionament d'aquests establiments, però tot i així el govern es mostra obert a quallar una normativa pròpia que detalli encara més la seva obertura. En aquest sentit, avança que la figura que regularà aquest àmbit serà un planejament, o pla especial urbanístic, com va fer Barcelona, i no una ordenança municipal, com han fet altres municipis.

   

  En qualsevol cas, insisteix, es tracta només de regular la ubicació i determinar paràmetres com ara la distància entre les pròpies associacions i entre centres educatius i les mateixes, per exemple. Sempre des del respecte i la llibertat d'activitat i associació, i sense estigmatitzar aquests clubs, afegeix. De moment, la comissió no ha estat convocada.