Celebrada la Festa Major d’Agost amb un toc reivindicatiu

  0
  Photo 14-08-13 20 49 17.jpg

  16/08/2013 – Malgrat la tensió produïda entre l’Ajuntament i la Comissió de Festes, Badalona ha tingut el plaer de celebrar la seva Festa Major d’Agost durant aquest dimecres i dijous. Una festa marcada per la Gran Xeringa, l'Ofici Solemne, la Carmanyolada popular i l'Espectacle de foc i bany de les bèsties i diables.

  Malgrat la tensió produïda entre l’Ajuntament i la Comissió de Festes, Badalona ha tingut el plaer de celebrar la seva Festa Major d’Agost durant aquest dimecres i dijous.

   

  La lectura del manifest per part de la Comissió i l’esclat de la Gran Xeringa va donar tret de sortida a una de les festes majors més reivindicatives per part de les entitats badalonines que formen la Comissió de Festes. Tot seguit, es va formar a la plaça de la Vila un pilar de quatre que va desprendre una pancarta amb el lema ‘Les festes són del poble’. A partir d’aquí, els elements de cultura popular i tradicional de la ciutat van agafar protagonisme pels carrers del Centre fins arribar a la Rambla, on el Castell de Focs va finalitzar el primer dia de festa major.

   

  Dijous, festivitat de Santa Maria, l’acte central es va congregar a l’església de Santa Maria on va tenir lloc l’Ofici solemne i el ball de gegants de Badalona, Anastasi i Maria, que van realitzar una cercavila des de la plaça Barberà fins la plaça de la Vila. Per finalitzar la festa major, la Rambla va acollir la tradicional ballada de sardanes i la platja del Pont d’en Botifarreta, l’espectacle de foc i bany de les bèsties i diables de Badalona.

   

  Destacar que la Comissió de Festes va realitzar dijous una Carmanyolada popular a la Rambla en motiu de protesta contra les traves que l’Ajuntament havia establert dos dies abans d’iniciar la festa major i que la Comissió es va veure obligada a suspendre el concert i el dinar popular.