Detingut el presumpte piròman que cremava contenidors a Lloreda

  0
  contenidor.jpg

  04/10/2016 – La Guàrdia Urbana creu que aquest individu podria ser el presumpte autor d’una trentena d’incendis que haurien danyat uns 60 contenidors.

  Un servei especial de vigilància de la Guàrdia Urbana de Badalona ha permès detenir el presumpte autor d’una onada d’incendis de contenidors que estaven afectant als barris de Lloreda, Nova Lloreda i Sistrells. L'actuació es va produir en el moment que l’individu estava a punt de calar foc a un contenidor d’escombraries situat a l’avinguda de Catalunya, al barri de Nova Lloreda.

   

  El detingut, que portava 8 encenedors en una motxilla quan va ser interceptat pels agents, és un veí de Badalona, de 27 anys. Es dóna la circumstància que hores abans de la seva detenció s’havien cremat 4 contenidors a l’avinguda de Catalunya. La Guàrdia Urbana creu que aquest individu podria ser el presumpte autor d’una trentena d’incendis que haurien danyat uns 60 contenidors.

   

  La detenció és fruit del dispositiu de vigilància específic que la Guàrdia Urbana va establir fa unes setmanes a causa de l’increment d’incendis de contenidors. La manca d’antecedents del detingut per fets similars i que els incendis tinguessin lloc en un territori extens han dificultat molt la seva detenció tot i les nombroses hores de vigilància emprades.

   

  Increment de contenidors cremats a l'estiu

  La tendència en la crema de contenidors era clarament a la baixa fins als mesos d’estiu: s’havien cremat 74 contenidors entre gener i maig de 2016, un 15% menys que el mateix període del 2015. A partir de l’actuació d’aquest presumpte piròman, les xifres s’han disparat en un 19%. Des de la seva detenció, no consta que s’hagi produït cap incendi més a la zona. El detingut va passar a disposició del jutge.