Dissenyadors de la Badalona Home Design decoren les ruïnes romanes del Museu

  0
  39
  IMG_7645.JPG

  03/06/2016 – Els organitzadors de la fira del disseny i l'interiorisme ofereixen aquest cap de setmana un tast de la seva propera edició.

  El Museu de Badalona tindrà un aire diferent aquest cap de setmana. De moment, només aquest cap de setmana. Els responsables seran una quinzena de negocis de la ciutat que han decorat  i redissenyat les ruïnes de les Termes Romanes i el Decomanus de l’antiga Baetulo en el que pretén ser un tastet de la Badalona Home Design, la fira d’interiorisme i disseny local que arriba al seu tercer any de vida.

   

  Dissabte i diumenge, de 10 a 14h i de 17 a 20h, el Museu de Badalona acollirà un petit “tastet” de la propera edició de la Badalona Home Design, que en les dues primeres edicions va reformar la Casa Clara de Ca l’Arnús i l’antic edifici de Correus del Centre. Enguany, els organitzadors van decidir no organitzar una mostra completa i esperar fins al 2017 per llançar-se amb un nou i ambiciós projecte. No obstant, sí volien tenir presència entre la ciutadania i fer-se visibles, i per això van proposar al Museu dur a terme la iniciativa que oferiran aquest cap de setmana.

   

  La inauguració tindrà lloc aquest divendres a les 20h i comptarà amb representació institucional, dels responsables del museu i amb un espectacle de l’escola de dansa Marisa Yudes que encara no ha estat estrenat i que servirà de tret de sortida. Els visitants podran veure muntatges senzills i, evidentment, que no suposen cap treball físic o obra, ja que les restes arqueològiques podrien resultar danyades. Per la delicadesa de l’espai, a més, han preferit no obrir la participació a tothom i comptar només amb 15 negocis.

   

  Alguns dels escenaris que els ciutadans es trobaran seran una haima, una cuina i una contraposició de rajoles de l’antiga Baetulo amb unes altres d’actuals. Aquest, el contrast i la convivència de la història antiga i la innovació de les darreres tendències, és un dels objectius d’aquesta iniciativa. “Serà un petit tastet per a agafar piles per a l’any vinent”, explica l’Eli Ruiz, una de les promotores.

   

  Proper objectiu: la CACI i el Front Marítim

   

  Com ja vam avançar fa setmanes, el proper objectiu de la Badalona Home Design serà l’antiga fàbrica CACI, al Front Marítim, un edifici que porta anys en desús i en el que, previsiblement, s’havia d’instal·lar el Museu del Còmic i la Il·lustració. Organitzadors i Ajuntament es troben en converses i encara s’ha d’analitzar la viabilitat d’una reforma i decoració de l’interior de la finca, a nivell estructural i de costos. Si res no ho impedeix, però, és molt probable que la propera fira d’interiorisme i disseny de Badalona torni la vida a la CACI.