El carrer Mossèn Anton reobre amb el sentit del trànsit invertit, direcció Montgat

  0
  50
  20171213_141311.jpg

  15/12/2017 – Després de cinc mesos d'obres, el vial torna a la normalitat, però la cirualció serà a l'inrevès.

  Les obres del carrer Mossèn Anton, un dels vials del Centre que més trànsit de baixada de Martí Pujol absorbia, van començar el passat estiu, després de moltes queixes i reclamacions pel seu estat. El carrer, que discorre entre Martí Pujol i Sant Ignasi de Loiola, necessitava una reforma en profunditat, i un projecte d'uns 800.000 euros ha canviat la seva fisionomia…i també el seu sentit de circulació.

   

  Mossèn Anton serà reobert al trànsit aquest divendres, després de cinc mesos d'obres -un menys del que estava previst-, i ho farà en un sentit de circulació oposat al que hi havia fins el passat mes de juny. Si fins ara els cotxes circulaven de Montgat cap a Barcelona, ara ho faran de Barcelona cap a Montgat.

   

  El canvi, segons explica el regidor d'Espai Públic i Mobilitat, Francesc Duran, ve donat per dos motius, principalment. D'una banda, se simplifica la circulació de les línies d'autobusos que vénen des del carrer Indústria, que podran continuar recte sense haver de girar cap al carrer Sant Isidre per, després de l'estació de Renfe, tornar a girar cap a muntanya. De l'altra, es pacifica part del trànsit de Sant Isidre.

   

  De fet, el tram final, quan s'arriba a la plaça de l'estació, només serà accessible per a veïns amb guals i serveis, i els vehicles privats podran girar al carrer Marina cap a muntanya. Duran explica que s'ha de veure com funciona, però no es descarta acabar fent el mateix a tot Sant Isidre, una mesura més complexa, no obstant.

   

  Tot plegat fa que el desdoblament de sentit del tram final de Martí Pujol, tal i com ha funcionat des d'estiu degut a les obres a Mossèn Anton, sigui permanent. D'aquesta forma, els cotxes que vinguin per Mossèn Anton podran girar cap a muntanya per Martí Pujol, i arribar fins al carrer Enric Borràs, que serà ara el vial que absorbeixi el trànsit que baixi de Martí Pujol i vulgui girar en direcció Barcelona.

   

  Millores a Mossèn Anton i l'entorn

   

  La remodelació de Mossèn Anton, que ara serà un vial de zona 30 km/h, ha inclòs l'ampliació de les voreres, la incorporació de zones d'aparcament de motos a calçada, així com de càrrega i descàrrega. També s'instal·larà una nova parada d'autobús a l'alçada de l'escola Badalonès, en substitució de la que serà anul·lada a l'estació, i dos parades més a Martí Pujol, una per a cada sentit.