El govern instal•larà un ascensor per salvar el desnivell a la frontera entre Llefià i La Salut

  0
  87
  IMG_2582.JPG

  03/05/2016 – El passatge d'Albert Llanas serà l'enclavament per a una de les primeres grans obres de mandat pel que fa a mobilitat.

  Llefià-La Salut serà el districte on el govern municipal faci una de les primeres grans obres d’aquest mandat per donar solució als múltiples problemes de mobilitat que hi ha arreu del territori municipal. Serà al passatge d’Albert Llanas, just a la frontera entre tots dos barris, un vial amb unes escales i una pendent que dificulta la mobilitat de moltes persones entre els carrers Juan Valera i Pau Piferrer.

   

  Després d’anys de reclamació, l’actual executiu ha entomat la reivindicació de les entitats veïnals de la zona i ha projectat la construcció d’un ascensor i la reurbanització de tot el carrer. Es tracta d’una iniciativa que s’ha dut a terme juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que serà qui executi les obres, i de la que només hi ha, de moment, el projecte bàsic, ha explica el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, aquest dilluns.

   

  “El passatge és un dels punts d’actuació més prioritària del districte i de la ciutat, dins el mapa de necessitats de mobilitat que estem configurant”, assegura el responsable de l’àrea. En aquest sentit, esperen poder tenir enllestit el projecte definitiu durant aquest estiu per tal d’iniciar obres els primers mesos de 2017 i intentar tenir acabat l’ascensor d’aquí a un any. Inicialment, i a falta de més concrecions i detalls, la inversió serà de l’ordre de 300.000 euros.

   

  “L’ascensor és la millor solució, universal, permetrà pujar però també baixar i servirà per tots els perfils de població”, apunta Lladó. A més de l’ascensor, es renovaran les escales laterals que quedin a banda i banda del dispositiu i la resta del carrer, on també es col·locarà enllumenat nou.

   

  Els barris amb més concentració de punts negre de mobilitat

   

  L’actuació anunciada aquesta setmana pretén ser la primera d’un pla d’intencions que ha portat a l’Ajuntament a configurar un mapa amb els punts negres de mobilitat i accessibilitat de Badalona. La gran majoria, diu Oriol Lladó, estan situats al districte 4, Llefià i La Salut, i al 2, Montigalà, Lloreda, Sant Crist i La Colina. La idea és generar el consens suficient sobre projectes concrets a aquests barris per tal de poder assegurar diferents obres durant el present mandat i els següents.