El Llefià pot amb la Penya (62-55)

0
    43
    DSC_0835 copia.JPG

17/10/2016 – L’equip de Toni Madrid juga amb més regularitat que el conjunt verd-i-negre i guanya el derbi jugat a la seva pista.

El passat cap de setmana, el bàsquet femení de la ciutat viuria un interessant derbi entre la UB Llefià i el Divina Seguros Joventut. Al grup IV de la Segona Catalana, les dues formacions badalonines estan lluitant per objectius diferents. Mentre l’antic Ronda ho ha guanyat absolutament tot (4/0), la Penya pateix per aconseguir resultats (0/4).

En un derbi marcat pel gest de companyonia efectuat pel Llefià cap a l’Andrea Moreno, jugadora lesionada al genoll, les locals es recuperarien a la perfecció d’un primer quart gris (9-10). El Joventut es mostraria ordenat en defensa, tot i que no sabria contenir l’embranzida inicial executada pel Llefià al segon període.

Un 12 a 0 de sortida ho semblaria canviar tot, però aleshores arribaria una nova reacció visitant (29-25). Ja al tercer quart, la Penya continuaria resistint els impulsos del bloc de Toni Madrid, passant d’un 40 a 28 en contra fins al 40 a 38. Les pèrdues en primera línia embogirien el partit, tot i que al final la defensa de jugadores com Valls i Núria Garí marcaria les diferències (62-55).

La pròxima setmana, el Divina Seguros Joventut mirarà de tallar la ratxa de 0/4 guanyant l’AESE a casa (dissabte a les 19:30h), mentre que la UB Llefià buscarà seguir co-líder guanyant diumenge (19:15h) al camp del Sant Nicolau.

Massa camí per remuntar (69-57)

Al mateix grup IV de Segona, el Natzaret ‘B’ (1/3) encaixaria la tercera derrota del curs a la pista del CEB Sant Jordi. El sènior ‘B’ del Sant Andreu aniria tot el partit a remolc (23-14) i no viuria el seu millor dia (42-27). Tot i patir aquesta situació d’irregularitat (53-39), les de Badalona s’arribarien a situar a quatre punts de l’empat gràcies al caràcter de Maria Carreras. La remuntada, però, no s’acabaria de concretar (69-57). Dissabte vinent (16h), a casa contra el Ripollet, cal vèncer per respirar.

Mateixos mals

Per altra banda, al grup II de Primera, l’AE Minguella (1/3) i el Sant Andreu de Natzaret (2/2) repetirien els mals viscuts en la jornada anterior. Les de Casagemes continuen patint molt per trobar l’equilibri entre l’atac i la defensa i no podrien guanyar cap parcial davant el Mataró (74-42).

El segon classificat del campionat obriria el xoc amb un perillós 20 a 9 (20-9) que quedaria reafirmat tant al descans (40-22) com al final del tercer acte (58-28). El conjunt de Carlos Esteve descansarà la setmana vinent, escenari ideal per entrenar fort i reiniciar-ho tot.

El Natzaret, per la seva part, tornaria a veure’s condemnat per un inici de desconnexió (14-4). L’Ipsi aprofitaria la manca de contundència badalonina per sentir-se còmode (20-13) i atacar la cistella amb més encert que el rival (32-23).

Fins al darrer període, el Sant Andreu no s’hi posaria de debò, arribant a situar-se a dos punts de la igualada. Llavors, el pitjor desenllaç possible es faria efectiu. Després de tot l’esforç realitzat, un parcial de 7 a 0 encaixat a poc més d’un minut pel final enterraria les de Pomar (68-62). L’equip de Riki Gómez és setè i dissabte a casa contra l’AB Premià (18h) necessita un bon resultat per tornar a la dinàmica d’inici de temporada.