El Ple desbloqueja la subvenció de la Fundació Capital Europea del Bàsquet, però redueix la bestreta inicial al 50%

  0
  13
  1521573215344.jpg

  20/03/2018 – El ple municipal ha aprovat desboquejar la subvenció de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, xifrada en 937.000 euros. L’acord pres, però, contempla que d’entrada només es faci efectiu el pagament d’una bestreta de fins al 50% (uns 468.000 euros), condicionada a la presentació d’un aval per part del Joventut. 

  20/03/2018 – El Ple municipal ha aprovat aquest dimarts autoritzar al Patronat de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet el pagament d'una subvenció finalista per al projecte del bàsquet base del Joventut. L’acord pres pels grups amb 12 vots a favor (Guanyem, ERC, Maria Gallardo d'ICV-EUiA, PDeCAT, Unió i la regidora no adscrita) i 14 abstencions (PP, PSC, Cs i Àlex Mañas d'ICV-EUiA) contempla, però, que d’entrada només es faci efectiu el pagament d’una bestreta de fins al 50% (uns 468.000 euros), condicionada a la presentació d’un aval per part de l’entitat verd-i-negra com a garantia. Els dubtes expressats per l’interventor han fet que finalment el pagament de la subvenció s’hagit aprovat sota aquests condicionants.
  El punt s’ha inclòs al Ple pel tràmit d’urgència després d’un dia intens de reunions als passadissos de l’Ajuntament. Durant el debat, des del govern municipal s’ha volgut deixar clar que aquests diners van destinats exclusivament per al bàsquet base, i no pas per a la SAD, i s’ha tornat a defensar l’acord de patrocini signat al desembre com la “fórmula més transparent” per garantir la viabilitat de l’equip ACB. L'alcaldessa Dolors Sabater, a més, ha retret que alguns grups municipals van votar a favor de fer efectiva la subvenció en la darrera reunió del Patronat de la Fundació i en canvi en el Ple s'han abstingut. Els grups de l'oposició també han dit la seva, i algunes veus han denunciat que des del govern "s'estan fent trampes al solitari" parlant de subvencions al bàsquet base i al bàsquet en cadira de rodes quan és la SAD la que està amb l'aigua al coll i necessita diners. També s'ha qüestionat que tots els diners del cànon acabin anant sempre al club verd-i-negre, com ha assenyalat Àlex Mañas, d'Iniciativa, que s'ha abstingut. 
  El desbloqueig de la subvenció de la Fundació és una de les potes imprescindibles per a garantir la viabilitat del Joventut, que aquest dijous (20 h) celebrarà una transcendental junta extraordinària d’accionistes per analitzar l’actual escenari. Abans, però, aquest dimecres al migdia (12.30h), es farà una nova reunió del Patronat de la Fundació després de l'aprovació del Ple.