El PP reparteix fullets a les escoles acusant PSC i ICV-EUiA de no voler les ajudes als llibres

  0
  28
  fullets.jpg

  21/02/2013 – Diversos càrrecs de confiança del govern 'popular', i inclús algun regidor, han estat distribuint-los des de dimarts; PSC i ICV-EUiA mantenen que Albiol intenta cobrir el seu "fracàs".

  Diversos càrrecs de confiança i una regidora del Partit Popular van iniciar dimarts a la tarda una campanya de repartició de fullets a les portes d’algunes escoles de Badalona explicant que finalment no s’ingresaran les ajudes pels llibres de text dels nens i nenes. Ahir va continuar la iniciativa davant d’altres centres. Tot i participar membres de l’equip de govern, fonts municipals ja han esclarit que es tracta d’una acció exclusivament del PP.

   

  Als pamflets distribuïts es pot veure, d’una banda, una fotografia de Xavier Garcia Albiol sobre el lema “Continuo luchando por ayudas a las familias de Badalona”; al revers, apareix una suma entre els logos de PSC i ICV-EUiA, que dóna com a resultat la frase “NO para las ayudas a los libros de texto”.

   

  Un petit text explica que tots dos partits van votar en contra de les ajudes, que CiU es va abstenir, i que això va impedir tirar endavant el pla perquè “Garcia Albiol gobierna en minoría”. Fa referència al resultat del passat ple extraordinari en què l’oposició va tombar la proposta municipal per falta de consens i per la quantitat de dubtes, diuen, que genera entre la comunitat educativa.

   

  PSC i ICV-EUiA mantenen que des del primer moment Albiol “ha mentit” amb el tema dels llibres de text i que això és un nou intent d’amar “el seu fracàs”. El president socialista, Jordi Serra, assegura que el PSC no diu que no als llibres, diu que no “a la mentida d’Albiol”. El líder ecosocialista, Carles Sagués, per la seva part, ha denunciat que personal de l’Ajuntament hagi estat repartint aquests fullets en horari laborable, en referència a la distribució realitzada per diferents càrrecs durant el migdia d’ahir a diferents escoles.

   

  Els dos grups municipals ja han avançat que presentaran i aprovaran –amb CiU- una moció sobre la proposta d’ajudes que volen començar a elaborar perquè estigui enllestida i a punt per implement el curs vinent i que es basaria en la continuïtat del model actual de socialització, que abraçaria centre públics i concertats i que estaria dotada d’entorn als 400.000 euros. La idea dels llibres, a més, estaria acompanyada d’un nou pla de beques menjador.