El PSC denuncia l’aparició de publicitat de begudes alcohòliques a la revista Bétulo

  0
  Magno.jpg

  05/11/2013 – Els socialistes destaquen que la llei prohibeix la contractació d'aquest tipus de publicitat a publicacions de l'Administració i consideren que demostra el "poc respecte del PP per la llei".

  La revista municipal Bétulo ha introduït un ban de publicitat de begudes alcohòliques en el seu darrer número, novembre de 2013, fet que el PSC considera “una demostració més del poc respecte que el govern municipal del PP té per la llei”.

   

  Els socialistes recorden que la vigent llei 20/1985 de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, en el seu article 19.1, diu: “Es prohibeixen totes les formes de publicitat de begudes alcohòliques de més de vint-i-tres graus centesimals en els mitjans de comunicació dependents de la Generalitat i en els mitjans de comunicació dependents de l'Administració local de Catalunya.”

   

  Tal i com es pot veure a la imatge, la publicitat que inclou Bétulo és d’una beguda de 36°. Des del PSC apunten que aquest episodi “s’afegeix al nul cas que fa el govern del PP a l’ordenança de civisme, instal·lant publicitat de les visites de l’alcalde a bars en llocs no autoritzats”.

   

  Fonts municipals han assenyalat que l’anunci sorgeix d’un patrocini, “una fórmula imprescindible avui dia si es volen mantenir amb vida  manifestacions culturals, com és el Badalona Film Festival, Filmets”. A més, destaquen, l’anunci “no és essencialment d’una beguda d’alta graduació, sinó d’un cigaló, on hi ha una barreja de cafè i licor”.