El servei municipal contra desnonaments ha atès ja més de 50 famílies

  0
  9

  16/07/2012 – La nova iniciativa engegada el 5 de juny ajuda i dóna consell a una mitjana de 10 famílies cada setmana i ha contribuït a evitar un total d'11 desnonaments.

  El Servei Municipal d’Informació sobre Desnonaments ha atès des del passat 5 de juny, dia en que es va crear aquest servei, un total de 51 famílies de Badalona que es trobaven en situació de risc a causa de deutes hipotecaris. A més, el Servei d’Orientació Jurídica sobre aquesta problemàtica social atén una mitjana de 10 casos setmanals. Aquestes dades es van posar de manifest en la primera reunió de la comissió mixta formada per l’Ajuntament de Badalona i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques que es va reunir dilluns passat.

   

  L’objectiu d’aquesta comissió mixta formada per tècnics municipals de la Regidoria de Serveis Socials i Salut i representants de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques vinculada a la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) és la de convertir-se en un espai de coordinació que aprofondeixi en el coneixement de la problemàtica de l’habitatge a Badalona. També s’intentarà que, a la vegada, avanci en la recerca conjunta de propostes, recursos i estratègies que permetin millorar les actuacions que s’estan realitzant.

   

  En aquest sentit, el regidor de Serveis Socials i Salut, David Gómez, explicar que “en els últims mesos des de l’Ajuntament s’han evitat a Badalona un total d’11 desnonaments”. “Això ho hem aconseguit fent de mediadors amb les entitats bancàries i parlant amb els jutges. Amb aquestes actuacions hem aconseguit unes pròrrogues en els processos de desnonament que ens han servit per buscar solucions alternatives a cadascun dels problemes”, va afegir Gómez.

   

  A la reunió de la comissió mixta es va explicar que els Serveis Bàsics d’Atenció Social han tramitat els últims mesos ajuts econòmics a 300 famílies de Badalona amb un import total de 150.210 euros. Amb aquests diners s’han resolt situacions relacionades directament amb la problemàtica de l’habitatge d’aquestes famílies.